Bijzondere collecties

Bijzondere collecties - none | Northernlights300.org

...eeszaal Bijzondere Collecties weer - beperkt en onder voorwaarden - opengesteld op **maandag t/m vrijdag van 10 ... Bijzondere collecties - Regionaal Archief Alkmaar ... .00-13.00 uur** Voor de toegang en het gebruik van de faciliteiten in de Leeszaal Bijzondere Collecties is een tijdelijke procedure van kracht. Er zijn maximaal tien werkplekken in de Leeszaal tegelijk beschikbaar. Bijzondere Collecties is een onderdeel van de Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam. De collectie omvat oude teksten, prenten, foto's, atlassen en nog veel meer zaken die de moeite van het bewar ... Bijzondere Collecties - Universiteit van Amsterdam ... . De collectie omvat oude teksten, prenten, foto's, atlassen en nog veel meer zaken die de moeite van het bewaren waard zijn. De collectie wordt zorgvuldig samengesteld door curatoren. Bezoekers kunnen rondkijken in de Bijzondere Collecties. Er zijn regelmatig tentoonstellingen. De Bijzondere Collectie zijn een onderdeel van de Universiteitsbibliotheek van Amsterdam. Het omvat het erfgoed van de Universiteit van Amsterdam. De collectie bestaat uit meer dan duizend deelcollecties, waaronder verzamelingen van zeldzame en kostbare boeken, prenten, foto's en manuscripten. Thema's die centraal staan zijn boekgeschiedenis, kerkgeschiedenis, Joodse cultuur, zoölogie ... De Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam maken onderdeel uit van de Universiteitsbibliotheek van Amsterdam.Bij de Bijzondere Collecties is het erfgoed van de Universiteit van Amsterdam ondergebracht, zoals zeldzame en kostbare boeken, manuscripten, prenten en tekeningen, foto's, archieven, wetenschappelijke instrumenten en schilderijen. Het bijzondere van Bijzondere Collecties zit hem in een opvallend kenmerk, zoals hun zeldzaamheid, kostbaarheid, of ouderdom. Er zijn ook talrijke onderwerpscollecties, zoals boeken over wiskunde, koloniale geschiedenis, Italiaanse romans, magie en alchemie, en de werken van bepaalde auteurs en kunstenaars, en nog veel meer. Bijzondere collecties. De Universiteitsbibliotheken Leiden (UBL) beheren een enorm archief met boeken, wereldkaarten, handschriften, brieven, foto's, tekeningen en andere voorwerpen. Een schatkamer vol erfgoed. Gebruik. Items uit de Bijzondere Collecties van de UB worden ter inzage gegeven in de leeszaal Bijzondere Collecties. De Chinese bijzondere collecties maken onderdeel uit van de Asian Library. De werken kunnen geraadpleegd worden op de Leeszaal Bijzondere Collecties. De UB beheert vijf bijzondere collecties die samen de geschiedenis weerspiegelen van: de Vrije Universiteit, het VU-onderzoek en VU-onderwijs, en van het protestantisme. Je kunt de collecties vinden en bekijken via LibSearch, de Beeldbank, en Geoplaza....

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
10,80 MB
BESTANDSNAAM
Bijzondere collecties.pdf

OMSCHRIJVING

De Bijzondere Collecties van de Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam beheren handschriften, zeldzame en kostbare boeken, kaarten, beeldmateriaal als affiches en foto's naast archieven en collecties op vele gebieden. In dit boek zijn - eigenzinnig gefotografeerd -101 objecten te zien: van middeleeuws handschrift tot strip, van incunabel tot grafische avant-garde en van bijbel tot kookboek. De Bijzondere Collecties, die teruggaan tot de zestiende-eeuwse stadsbibliotheek van Amsterdam, verwierven mede door schenkingen en bruiklenen hun internationale betekenis. Een beknopt collectieoverzicht én interviews met jonge en gevestigde onderzoekers completeren deze uitgave, die een link vormt met de website:

Wil je het boek lezen?Bijzondere collecties in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Bijzondere collecties Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN