Wiseguy

Wiseguy - Nicholas Pileggi | Northernlights300.org

...beste gerelateerde spellen vind je hier. Synopsis:Rotten Tomatoes, home of the Tomatometer, is the most trusted measurement of quality for Movies & TV ... Wiseguy - Ship Fireworks ... . The definitive site for Reviews, Trailers, Showtimes, and Tickets FBI-agent Vinnie Terranova moet infiltreren in Callendar Industries, het corrupte bedrijf van Paul en Emma Callendar. Met gevaar voor eigen leven weet Vinnie het vertrouwen van de Callendars te winnen en dringt hij hun leven binnen. Een geheime bijeenkomst met een groep Koreanen die uiterst gevoelige en levensgevaarlijke gegevens willen kopen, loopt uit op een bloedig gevecht wa ... Wiseguy - Wikipedia ... . Een geheime bijeenkomst met een groep Koreanen die uiterst gevoelige en levensgevaarlijke gegevens willen kopen, loopt uit op een bloedig gevecht waarbij ... Welkom op de wereld kleine Wiseguy. Geplaatst door de TopicStarter: 26-02-20 07:20 . 24-02-2020 is om 22.55 uur geboren; Wiseguy fan ût Resihof Wiseguy is een Liz. Wales x Matcho van de Bosrand...

INFORMATIE

AUTEUR
Nicholas Pileggi
DIMENSIE
5,87 MB
BESTANDSNAAM
Wiseguy.pdf

OMSCHRIJVING

'Toen ik twaalf was, was mijn ambitie: gangster worden, een wiseguy. Het was beter een wiseguy te zijn dan de president van Amerika. Een wiseguy zijn betekende: de wereld bezitten.' - Henry HillWiseguy vertelt het fascinerende en gewelddadige verhaal van Henry Hill, een voormalig topgangster van de maffia. Op ontnuchterende wijze beschrijft Pileggi diens leven, een leven vol geweld, brasserijen, vrouwen en codes of honor. Henry Hill weet waar lijken begraven liggen, en onderging het getuigenbeschermingsprogramma om zijn eigen leven te redden.De maffia was niet blij met hetgeen Hill opbiechtte in Wiseguy: afpersing, brandstichting, gijzeling, moord en de overval op het John F. Kennedy Airport op 11 december 1978, waarbij Hill betrokken was, en die op dat moment het grootste geldbedrag buitgemaakt op Amerikaanse bodem opleverde: vijf miljoen dollar in cash en een miljoen in juwelen. Hill wordt nog altijd door de mob gezocht.Wiseguy werd door Martin Scorsese verfilmd als Goodfellas. Goodfellas werd voor zes oscars genomineerd (onder andere beste regie en beste scenario) maar alleen Joe Pesci won een oscar, voor beste bijrol. Goodfellas werd voor vijf Golden Globes genomineerd (maar won er geen een) en werd door de British Academy of Film and Television Arts met vijf prijzen bekroond.

Wil je het boek lezen?Wiseguy in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nicholas Pileggi. Lezen Wiseguy Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN