Scheepshistorie

Scheepshistorie - nvt | Northernlights300.org

...t het bij deze serie scheepsmonografie¿n niet om het bouwen van scheepsmodellen als hobby ... Scheepshistorie 16 - TracesOfWar.nl ... . Nee, bij Scheepshistorie gaat het om het scheepsmodel als cultuurhistorisch erfgoed. Verborgen scheepshistorie in West-Graftdijk. Twaalf woonboten telt het waterrijke West-Graftdijk. Moderne arken afgewisseld met historische schepen. Een dorpse rust domineert. Veertig jaar geleden zag het er hier heel anders uit. In de jaren zeventig van de vorige eeuw was het rond de haven een en al bedrijvigheid. B ... Stadswerven - Dordrecht ... . In de jaren zeventig van de vorige eeuw was het rond de haven een en al bedrijvigheid. Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws via de snelste en leukste nieuwssite van Nederland, 24 uur per dag en 7 dagen in de week Scheepshistorie / 22 | ISBN 9789086163717 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. In dit nummer drie schaalmodellen van totaal verschillende typen schepen uit twee ver uiteenlopende tijdsperioden; eerste kwart 1600 en eerste helft 1900. Het oudste schip is een vissersschip van de kuststreek; de Pink of Pinck. De overige twee schepen hebben alleen de tijdsperiode gemeen, maar in functie kunnen ze nauwelijks verder uit elkaar staan. De… Lees verder »Scheepshistorie 2...

INFORMATIE

AUTEUR
nvt
DIMENSIE
12,98 MB
BESTANDSNAAM
Scheepshistorie.pdf

OMSCHRIJVING

In Scheepshistorie wordt de geschiedenis van beroemde en bijzondere schepen of scheepsmodellen verteld door deskundigen en historici op maritiem gebied. De historische betrouwbaarheid staat vanwege de medewerking van het Maritiem Museum Rotterdam, het Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam, en het Nationaal Reddingsmuseum “Dorus Rijkers” in Den Helder daardoor buiten twijfel. Vermoedelijk het oudste Europese scheepsmodel is het Mataró-model. Daarbij is het ook een heel bijzonder model waar internationaal veel belangstelling voor bestaat. Het model behoort tot de vaste collectie van het Maritiem Museum Rotterdam. Het museum heeft een uitgebreid historisch onderzoek naar de achtergronden en de bouw van het model afgerond en rapporteert daarover in dit nummer. Wanneer kwamen zijzwaarden in zwang en wat was de oorsprong. In dit nummer het antwoord van de onderzoeker op deze vraagstukken, geïllustreerd met afbeeldingen uit oude prenten en kaarten. Restaureren van een eigentijds scheepsmodel vereist verantwoordelijkheidsgevoel en respect voor het object. Noodzakelijke reparaties, wijzigingen en aanvullingen moeten bovendien voor toekomstige onderzoekers herkenbaar blijven. Hoe men daarbij tewerk gaat staat in het verhaal van de restauratie van het oorlogsfregat de Surveillante. Onderhoud en herstel van een grote scheepsmodellen zijn ook een omvangrijke projecten. Bij een werfmodel, ligt het accent bovendien op natuurgetrouwheid en uitstraling. Aan de hand van de restauratie van het stoomschip Insulinde komen al die aspecten aan de orde. De verhalen over reddingsboten zijn vaak heroïsch met soms een treurige ondertoon. In technische zin echter zijn het spectaculaire schepen, toegerust op de taak. De Prins Hendrik is zo’n schip dat binnen dat kader valt, een jonge historie die het verdient verteld te worden. In dit nummer ook een eerste bijdrage uit het buitenland, een boeiend verhaal van een schip met twee levens, eerst als zeilschoener in loodsdienst met de naam Emden, later Duhnen, en in haar tweede leven als zeilschoener in particulier bezit met de naam Yankee. Het betreft een bijdrage van de Duitse Arbeitskreis Historischer Schiffbau E.V. Tenslotte heeft ook de maritieme kunst een vaste plek in Scheepshistorie verworven. In dit nummer een aquarel van de Engelse kunstenaar Martin Swan.

Wil je het boek lezen?Scheepshistorie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur nvt. Lezen Scheepshistorie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN