Jan van Schaffelaar

Jan van Schaffelaar - Dick Berents | Northernlights300.org

...ogie Online. Wie Kasteel De Schaffelaar betreedt, waant zich al snel in een andere wereld ... Jan van Schaffelaar blijft voorlopig de held van Barneveld ... ... . Een wereld met de stijlvolle allure van een kasteel in neo-tudorstijl. Een wereld vol romantiek waar torentjes, kantelen en marmeren vloeren voor een bijzondere sfeer zorgen. Kasteel De Schaffelaar wordt gezien als het belangrijkste Nederlandse landhuis in neo-tudorstijl. Wintercompetitie 2016/ 2017 Jan van Schaffelaar; Sponsors; Nieuws; Foto album. 2 e Buiten-Goed toernooi 2014; 3e Buiten-Goed Toernooi 15-08-2015; Frankrijk 2014; Jan ... Jan van Schaffelaar | Caravans ... . 2 e Buiten-Goed toernooi 2014; 3e Buiten-Goed Toernooi 15-08-2015; Frankrijk 2014; Jan Van Schaffelaar wint AC 1e Klasse 2014; Naar Buiten 2015; Tête a tête kampioenschap 2013; Mix toernooi 2012; Club ontmoeting la boule Butryote frankrijk; 4 e hendriksen toernooi ... Jan van Schaffelaar Truckevent, Barneveld. 918 likes · 3 talking about this. Het truckevent op zaterdag 20 juni 2020 in het winkelcentrum van Barneveld. In Barneveld wordt voor de opening van het jubileumjaar rondom Jan van Schaffelaar deze zaterdag zijn verhaal nagespeeld met echte acteurs. Een pop zal uiteindelijk van de toren 'springen'....

INFORMATIE

AUTEUR
Dick Berents
DIMENSIE
7,35 MB
BESTANDSNAAM
Jan van Schaffelaar.pdf

OMSCHRIJVING

Jan van Schaffelaar, offerde zich in 1482 op voor zijn makkers door van de toren van Barneveld te springen. Later kreeg hij in geschiedenisboeken en romans de status van nationale held. Men beschreef hem als een edelman, als de heer van kasteel de Schaffelaar, een inwoner van Barneveld, een Kabeljauw. Enkelen betwijfelden of de sprong had plaatsgevonden. Over die gebeurtenis had men echter eeuwen lang niet meer dan een stukje tekst van negentien regels uit een vijftiende-eeuwse kroniek. Met systematisch ontleden van die tekst en vergelijking met recent ontdekte bronnen laat deze studie iets heel anders zien. Jan van Schaffelaar kwam niet uit Barneveld maar uit Leusden, hij was geen edelman maar een boer, hij was geen Kabeljauw, het kasteel de Schaffelaar bij Barneveld heeft niets met Jan van Schaffelaar te maken en het is onjuist om hem als een vaderlandse figuur te presenteren. Hij was vooral een niets ontziende huurling die leefde van plunderen. Maar hij is echt naar beneden gesprongen en men kan dat met recht een heldendaad noemen.

Wil je het boek lezen?Jan van Schaffelaar in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Dick Berents. Lezen Jan van Schaffelaar Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN