Voorbij geweld en discriminatie

Voorbij geweld en discriminatie - Krijn van der Jagt | Northernlights300.org

...nastreefde. Voorbij geweld en discriminatie ... Krijn van der Jagt: Voorbij geweld en discriminatie - YouTube ... . Wat kunnen wij nog met de Bijbel? Oude heilige boeken zoals de Bijbel en de Koran zijn voor velen foute teksten geworden die haat, geweld en discriminatie aanmoedigen. Waarom vatten sommigen de teksten letterlijk op als het woord van God? Voorbij geweld en discriminatie (Paperback). Wat kunnen wij, mensen van nu, nog met de Bijbel? Oude heiligeboeken zoals de Bijbel en de Koran zijn voor... Voorbij geweld en discriminatie Een pos ... Bureau ISBN - Voorbij geweld en discriminatie ... ... Voorbij geweld en discriminatie Een postkoloniale lezing van de Bijbel Krijn van der Jagt. Wat kunnen wij, mensen van nu, nog met de Bijbel? Oude heilige boeken zoals de Bijbel en de Koran zijn voor velen foute teksten geworden die haat, geweld en discriminatie aanmoedigen. Sommige Voorbij geweld en discriminatie | Krijn van der Jagt. Een postkoloniale lezing van de Bijbel. Zet op mijn lijst . Wat kunnen wij, mensen van nu, nog met de Bijbel? Oude heilige boeken zoals de Bijbel en de Koran zijn voor velen foute teksten geworden die haat, geweld en discrimi...

INFORMATIE

AUTEUR
Krijn van der Jagt
DIMENSIE
4,57 MB
BESTANDSNAAM
Voorbij geweld en discriminatie.pdf

OMSCHRIJVING

Wat kunnen wij, mensen van nu, nog met de Bijbel? Oude heilige boeken zoals de Bijbel en de Koran zijn voor velen foute teksten geworden die haat, geweld en discriminatie aanmoedigen. Sommige politici willen deze boeken verbieden, omdat men constateert dat ze oproepen tot geweld. Met name het Oude Testament is een verzameling geschriften die bol staan van geweld en discriminatie. Toch zijn er nog steeds mensen, ook in het moderne Westen, die deze teksten letterlijk opvatten als het gezaghebbende woord van God. Hoe is dit te verklaren? En hoe zou het anders kunnen? Moeten we de Bijbel verder ongelezen laten, of moeten we het christelijke boek anders lezen?Krijn van der Jagt pleit voor dat laatste. Als we het boek in zijn context lezen, blijkt dat het ons iets leert over een wereld die niet meer de onze is, maar waartoe we ons wel degelijk op een zinvolle manier kunnen verhouden, of we nu gelovig zijn of niet. Een dergelijke lezing voert ons voorbij geweld en discriminatie.

Wil je het boek lezen?Voorbij geweld en discriminatie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Krijn van der Jagt. Lezen Voorbij geweld en discriminatie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN