Huis van de vrijheid

Huis van de vrijheid - Rutger Claassen | Northernlights300.org

...menlijke lijst van centrum-rechtse partijen die in Italië bij de verkiezingen van 1994 en 2001 de grootste werd ... Hotels Huis van de vrijheid - Beste prijzen nabij Dingen ... ... . Aan het hoofd van het Huis van de Vrijheden stond Silvio Berlusconi, die van 1994 tot 1995 en van 2001 tot 2006 premier was.. Bij lokale verkiezingen in 2003 en 2005 leed het Huis van de ... Op 24 november 2011 verscheen Het huis van de vrijheid.Klik hier voor de inhoudsopgave en de integrale tekst van de inleiding.. Recensies * Maartje Somers, 'Alles aan vrijheid afgemeten', in NRC Handelsblad, boekenbijlage 9 december 2011 ... Vrijheid: wat is dat nou precies, en hoe bereik je het ... ... .. Recensies * Maartje Somers, 'Alles aan vrijheid afgemeten', in NRC Handelsblad, boekenbijlage 9 december 2011. * Dick Pels, 'De staat moet ons niet willen opvoeden tot betere mensen', in: Volkskrant, 14 januari 2012.. Zie ook een langere versie van dit stu Het huis van de vrijheid. De staat moet ons niet willen opvoeden tot betere mensen. Dick Pels 16 januari 2012, 0:00. Aan de hand van actuele kwesties als het rookverbod en zeilmeisje Laura ontwikkelt PvdA-denker Rutger Claassen een complete politieke filosofie. Onversneden liberaal, dat wel. Het huis van de vrijheid (Paperback). Moeten rokers vrij gelaten worden te roken in de horeca, of mag de staat hun dat verbieden? Is Laura Dekke...

INFORMATIE

AUTEUR
Rutger Claassen
DIMENSIE
8,48 MB
BESTANDSNAAM
Huis van de vrijheid.pdf

OMSCHRIJVING

Een kleine politieke filosofieMoeten rokers vrij gelaten worden te roken in de horeca, of mag de staat hun dat verbieden? Is Laura Dekker vrij op zeilreis te gaan, of had de staat haar thuis moeten houden? Zijn allochtonen vrij hun eigen cultuur te behouden of moeten zij juist integreren? En zijn wij vrij om onze welvaart te vergroten ook als dat het klimaat grote schade toebrengt?Nadat onze vrijheid in de jaren zestig en zeventig enorm is toegenomen, beleven we nu een periode waarin die vrijheid wordt herijkt. Het streven dat burgers vrij moeten zijn hun leven naar eigen goeddunken in te richten botst nu met de roep om 'grenzen aan de vrijheid'. Deze strijd om de vrijheid vormt het hart van vele controversiële politieke kwesties die het afgelopen decennium het publieke debat beheersten.In Het huis van de vrijheid bespreekt Rutger Claassen deze kwesties met een filosofische blik. Hij neemt stelling tegen eenzijdige opvattingen van vrijheid en verdedigt haar als het ideaal van de autonome burger. Dat ideaal vraagt er echter wel om vrijheid in samenhang te zien met andere politieke idealen, zoals welzijn, veiligheid, gelijkheid, democratie en gemeenschap. Claassen laat zien dat het vrijheidsideaal - ondanks alle kritiek - onmisbaar is, maar hij schetst ook hoe het komt dat het zo gemakkelijk voor totaal verschillende politieke programma's kan worden misbruikt.

Wil je het boek lezen?Huis van de vrijheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rutger Claassen. Lezen Huis van de vrijheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN