Sport en Kennis - Ruwe diamanten

Sport en Kennis - Ruwe diamanten - none | Northernlights300.org

...bitieuze sporters vergt specifieke kennis en ervaring en een grote betrokkenheid - van ouders ... Vind ruwe diamant in Edelstenen op Marktplaats ... ... De opbouw van een sportcarrière is niet zelden een kwestie van vallen en opstaan. Onderweg komt het sporttalent diverse valkuilen tegen, weet sportpsychologe Karin de Bruin. Welke dat zijn en hoe je ze kunt pareren, schetst ze in onderstaand relaas. 'Maar in Nederland heb je niet meer nodig dan één strenge winter. Vervolgens wacht je tien tot vijftien jaar en dan komt er vanzelf een olympisch kampioen tev ... Ruwe diamanten - Sport en Kennis ... . Vervolgens wacht je tien tot vijftien jaar en dan komt er vanzelf een olympisch kampioen tevoorschijn', zo schertste de Amerikaan bij het congres Sport, Wetenschap en Techniek in november 2010 in Eindhoven. NOC*NSF en de sportbonden weten dat het wel wat genuanceerder ligt. 'Het onderwijs heeft altijd - en terecht - veel aandacht besteed aan kinderen die niet mee kunnen komen. Nu is het tijd om ook energie te steken in de leerlingen met extra talent, ook op sportgebied. De meeste sporttalenten zien zichzelf als topsporter en hebben er "alles" voor over om de top in hun tak van sport te bereiken. Het trainingspro...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
8,74 MB
BESTANDSNAAM
Sport en Kennis - Ruwe diamanten.pdf

OMSCHRIJVING

Zo jong en nu al zó goed! Talenten in de sport krijgen de nodige bewondering in de kring van hun familie, onder vrienden en bij sportliefhebbers. Maar het zijn ruwe diamanten, die pas na lang en zorgvuldig slijpen de kans krijgen om te gaan schitteren op olympisch niveau.Nederland realiseert zich meer en meer hoe belangrijk talentontwikkeling in de sport is. De ontwikkeling van jonge, ambitieuze sporters vergt specifieke kennis en ervaring en een grote betrokkenheid - van ouders, coaches, sportbonden, onderwijs en anderen.Dit boek biedt inzicht in de belangrijkste thema's in het wetenschappelijk onderzoek naar en het beleid rond talentontwikkeling en de kritische vragen die daarbij aan de orde komen. Het bevat interviews met jonge sporters, hun ouders en coaches in vijf takken van sport. Die reportages maken duidelijk hoe de sportbonden momenteel hun talenten op weg helpen naar de top en hoeveel inspanningen daarvoor nodig zijn.Het bedrijfsleven speelt een belangrijke rol in de begeleiding van sporters bij hun maatschappelijke carrière. Dat aspect van talentontwikkeling komt aan de orde in gesprekken met onder meer Randstad en Rabobank.RUWE DIAMANTEN geeft de lezer hiermee een brede en actuele kijk op de talentontwikkeling in de sport.

Wil je het boek lezen?Sport en Kennis - Ruwe diamanten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Sport en Kennis - Ruwe diamanten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN