De rechteroever van de Saramaccarivier

De rechteroever van de Saramaccarivier - Bish Ganga | Northernlights300.org

... bedenktijd Saramacca is een district van Suriname ... Juli 2018 - Sarnamihuis ... .Het district is gelegen halverwege de Atlantische kust in het noorden van Suriname. Verder grenst het aan de districten Coronie in het westen, Para in het zuiden en zuidoosten, en aan Wanica in het noordoosten. De hoofdplaats is Groningen en andere belangrijke plaatsen zijn Batavia en Boskamp.Saramacca heeft 16.135 inwoners (2004) en een oppervlakte van ... De rechteroever van een rivier is de oever die ... bol.com | De rechteroever van de Saramaccarivier, Bish ... ... ... De rechteroever van een rivier is de oever die zich aan de rechterkant bevindt wanneer men stroomafwaarts kijkt. Bij een rivier die van zuid naar noord stroomt is dit dus de oostelijke oever. De aanduiding Rechteroever wordt ook als eigennaam gebruikt en kan specifiek verwijzen naar: . Rechteroever-Oekraïne, de historische naam van een deel van Oekraïne op de rechteroever (westelijke oever ... Perceel te koop aan de rechteroever van de Saramacca rivier, bij Kampong Baroe. Oppervlakte is 5 ha. Vraagprijs: € 30.000,- Hoewel, de schrijver Bish Ganga, ook deel uitmaakte van die samenleving neemt hij in het boek, de rechteroever van de Saramaccarivier, een dubbele positie in. Soms is hij onderdeel van een verhaal en soms kruipt hij in de rol van een buitenstaander. Als een scherpe observator van de dagelijkse gang van zaken. De rechteroever van de Saramaccarivier - Bish Ganga Jouw boekenplank Wil ik lezen. Wil ik lezen; Nu aan het lezen; Gelezen; Verwijderen; Favorieten Verlanglijstje In bezit Uitgeleend {{title}} Nieuwe plank maken; Loading; De wijzigingen zijn opgeslagen; Jouw waardering Jouw recensie Schrijf een recensie Topics ... In opdracht van Districtscommis saris Mr Sarwankoemar Ramai is de bouwploeg onder leiding van dhr Arcieno Redjadiwirja thans bezig met enkele renovatie werkzaamheden in het Marrondag Maho aan de rechteroever van de Saramaccarivier.Ingaande 12 juni 2020 worden de volgende renovatie werkzaamheden… Meer. Source 'Staatsolie moet geld stoppen aan de rechteroever van de Saramaccarivier', is Mahinder Jogi, VHP-parlementariër van Saramacca, van mening. Volgens Jogi doet het bedrijf teveel aan geldverspilling. 'Het volk van Saramacca is niet gauw tevreden met kruimels. 'Het geld dat wordt gestopt in de Savanna R Bij de hoorzitting van vrijdag 9 februari 2018 hebben de ressortraadsleden van het ressort Wayambo hun concept ressortplan 2019 gepresenteerd. Hierbij... Perceel te koop aan de rechteroever van de Saramacca rivier, bij Kampong Baroe. Oppervlakte is 5 ha. Vraagprijs: € 30.000,-...

INFORMATIE

AUTEUR
Bish Ganga
DIMENSIE
6,17 MB
BESTANDSNAAM
De rechteroever van de Saramaccarivier.pdf

OMSCHRIJVING

Rond 1950 woonden langs de hele rechteroever van de Saramaccarivier nog mensen van verschillende afkomst, die allemaal hun eigen religie en gewoonten hadden. Creolen, Hindostanen en Javanen vormden de meerderheid. Het middel van bestaan was rijstbouw. Het gebied lag geïsoleerd. Er was geen elektriciteit en geen stromend water. De mensen waren op elkaar aangewezen en hadden een hechte band. Men schoot elkaar te hulp als dat nodig was, bijvoorbeeld als de rivierdijk het had begeven of als de oogst was mislukt door teveel of juist te weinig regen, ziekten of ongedierte. Het was echter niet alleen kommer en kwel. Bij bijzondere gebeurtenissen, zoals geboorten en huwelijken, vierde men graag gezamenlijk feest. Die oude samenlevingsvorm is definitief verdwenen. In dit boek wordt via korte verhalen iets van de "couleur locale' van destijds opgeroepen, zodat men een idee krijgt van hoe het was.Bish Ganga is in 1948 geboren aan de rechteroever van de Saramaccarivier. Hij heeft Spaanse taal- en letterkunde gestudeerd en heeft in verschillende branches gewerkt. Hij is nu met pensioen. Dit is zijn tweede boek. Zijn eerste boek is getiteld Lalbahadoer, een fatale liefde.

Wil je het boek lezen?De rechteroever van de Saramaccarivier in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bish Ganga. Lezen De rechteroever van de Saramaccarivier Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN