Taoisme

Taoisme - G. Van Riel | Northernlights300.org

...angeboden informatie is met name geschikt voor leerlingen van het voortgezet ... Taoïstische filosofie | Hart voor Tao ... ... Taoïsme. Taoïsme is een duizenden jaar oude leer, waarbij uitgegaan wordt van lichaam, ziel en geest. Zowel onze menselijke fysieke aanwezigheid met ziel en geest, als de natuur om ons heen. 18 jun. 2020 - Taoisme: De schepping van de wereld. Confucius en de loop van het water.. Zhuang Zi: Ach, we zien wel hoe 't afloopt. Zhuang Zi: De timmerman en het overtollige hout. De onbespeelbare harp. TAO ... Werkstuk Levensbeschouwing Taoisme | Scholieren.com ... . Zhuang Zi: De timmerman en het overtollige hout. De onbespeelbare harp. TAOÏSME, DE WEG OM NIET TE VOLGEN Patricia de Martelaere, 2006. Een absolute 'must' voor wie zich breed wil oriënteren op de taoïstische filosofie. Wie zich meester waant, is vaak een slaaf. Het taoïsme leeft op. De oude geschriften van de Chinese meesters beleven herdruk op herdruk. De oerleer van de paradox als tegengif voor de westerse consumptiemaatschappij? We are a volunteer organization with locations in 26 countries. We bring together people of different languages and cultures in a worldwide community focused on furthering the aims and objectives established by our founder, Master Moy Lin Shin. donderdag 1, 15 en 29 oktober, 12 en 26 november en 10 decemberHoe kan ik mij optimaal met alles en iedereen verbinden? De klassieke taoïstische filosofie geeft een antwoord vanuit de kracht van het zachte. In plaats van jezelf koste wat kost te poneren en je wil aan iedere situatie op te leggen, is het ook mogelijk om een ontvankelijke en op harmonie gerichte levenshouding in te nemen. Deze kleurrijke documentaire gaat over de traditionele taoïstische beoefening onderwezen door Fung Loy Kok. Het behandelt de 'drie voertuigen' van de taoïstische training: goede daden, rituelen en ceremonies, en de kunsten van interne transformatie van lichaam en geest. taoisme vertaling in het woordenboek Indonesisch - Nederlands op Glosbe, online woordenboek, gratis. Bladeren milions woorden en zinnen in alle talen....

INFORMATIE

AUTEUR
G. Van Riel
DIMENSIE
3,76 MB
BESTANDSNAAM
Taoisme.pdf

OMSCHRIJVING

''Quand la Chine s'éveillera, le monde tremblera''. Deze visionaire uitspraak van Napoleon I lijkt actueler dan ooit. China is ‘in'. Niet alleen het numerieke overwicht van de Chinezen in de wereldbevolking, maar vooral de enorme economische expansie en de voorzichtige politieke openheid in China maken dat het Westen ‘plots' de Chinese realiteit heeft ontdekt. Om de Chinezen en hun traditionele leefwijzen beter te doorgronden heeft men ook in toenemende mate belangstelling voor de Chinese cultuur. Het confucianisme, taoïsme en andere bronnen van Oosterse wijsheid worden stilaan ontdaan van de esoterie die er vroeger rond hing in het Westen, en beetje bij beetje wordt de intrinsieke waarde ontdekt van de Oosterse cultuurtradities. Tao��sme, een weg van Oost naar West? wil een bijdrage leveren aan de vruchtbare interactie tussen het Oosterse en het Westerse denken, zonder in simplismen of veralgemeningen te vervallen. Kan ons Westers rationaliteitsbegrip (de logos) worden gehanteerd binnen de context van het taoïsme? Kunnen wij Westerlingen deze Oosterse filosofie verstaan met het begrippenapparaat dat ons eigen is? Na een inleidende reflectie op de interacties tussen Oost en West door Sander Griffioen, gaan de auteurs van deze bundel in op drie grote vragen. Patricia De Martelaere onderzoekt hoe het taoïsme kan worden gevat in de (Westerse) termen van het Goede, het Schone en het Ware. Carine Defoort gaat in op de taoïstische wijsheidsliteratuur en zoekt aanknopingspunten met de Westerse wijsheid. Lloyd Haft, ten slotte, gaat dieper in op de vraag of en hoe het Oosterse begrippenapparaat kan functioneren in de vertaling van het Westerse cultuurgoed. De teksten van Carine Defoort, Patricia De Martelaere en Lloyd Haft zijn herwerkte versies van de lezing die zij presenteerden ter gelegenheid van Studiedag 2007 van het Wijsgerig Gezelschap Leuven.

Wil je het boek lezen?Taoisme in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur G. Van Riel. Lezen Taoisme Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN