De Wijsheid Van De Liefde

De Wijsheid Van De Liefde - Alain Finkielkraut | Northernlights300.org

... Mohammed dood is. De oorlog die beschreven is in deze legende is een metafoor voor de uitdagingen die gepaard gaan met de conflicten van het menselijk bestaan ... Lessen uit oude Indiase wijsheid: de ontwikkeling van ... ... . Krishna verleent tijdloze wijsheid aan Arjoena en vertelt hoe je de innerlijke chaos die iedereen ervaart, tot bedaren kunt brengen: je kunt pas openstaan voor de wijsheid van het universum als je je innerlijke oorlog tot stilte kunt brengen. Dat Alles kan zien door de Ogen van genade en compassie? Je hoeft niet te zoeken Ze is er al Ze is in jou Het enige dat je hoeft te doen Is haar te ontmantel ... Onbevangen. De wijsheid van de liefde | Remonstranten ... . Dat Alles kan zien door de Ogen van genade en compassie? Je hoeft niet te zoeken Ze is er al Ze is in jou Het enige dat je hoeft te doen Is haar te ontmantelen En je te ontdoen van de leugens Die jij door de eeuwen heen Geaccepteerd hebt Uit naam van God. Zij huist ik jou. Net als God. Laten we delen De liefde, de wijsheid en compassie. Filosofie als de wijsheid van de liefde; Gary Ferguson: 'Laten we de wijsheid van de natuur meenemen in ons leven' 'Niets is slechter voor de wijsheid dan overdreven scherpzinnigheid' nr. 7/2007; De minnaar als erbarmelijke kunstenaar nr. 2/2004; Leef hier en nu! Goddeloze wijsheid uit de mythologie nr. 5/2010 Madame de Staël (1766-1817) - Franse schrijfster. De Frans-Zwitserse romanschrijfster, geschiedkundige en politiek activiste Germaine de Staël (1766-1817), ook bekend als Madame de Staël, wordt beschouwd als een van de meest geniale en slimme vrouwen uit de geschiedenis. (rb179) De liefde van de eeuwige wijsheid, brief van een verliefde aan haar vriend door Louis-Marie Grignon De Montfort. Paperback in zeer goede... De wijsheid van de liefde | ISBN 9789025417468 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken....

INFORMATIE

AUTEUR
Alain Finkielkraut
DIMENSIE
10,98 MB
BESTANDSNAAM
De Wijsheid Van De Liefde.pdf

OMSCHRIJVING

In De wijsheid van de liefde overdenkt Alain Finkielkraut de relatie tot de medemens in navolging van zijn leermeester Emmanuel Levinas (1906-1995). Deze relatie wordt niet bepaald door strijd, zoals de existentialisten meenden; evenmin door idyllische roes, zoals de romantici dachten, maar door zorg voor de Ander, aldus Levinas. Onttrekken we ons aan die zorg, dan verzinkt ons bestaan in leugenachtigheid.Finkielkraut past deze stellingname toe op het heden. Diverse vormen van totalitarisme hebben de ethiek van de Ander vrijwel onmogelijk gemaakt. Ideologieën van links zowel als rechts hebben zich ontpopt als de ergste vijanden van de ethiek, omdat zij de zorg voor de Ander hebben gebruikt als denkmantel voor brute vormen van onderdrukking en machtsmisbruik. Zowel fascisme als communisme onderdrukten de bevolking in naam van het volk en maken zich dus schuldig aan verraad van het eerste gebod dat de mens is meegegeven.Finkielkrauts boek is een oproep om het cynisme van de moderne tijd te doorbreken: het is hoog tijd om ouderwetse begrippen als liefde, bekommernis en naaste in ere te herstellen.

Wil je het boek lezen?De Wijsheid Van De Liefde in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Alain Finkielkraut. Lezen De Wijsheid Van De Liefde Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN