De leergangen 3 - De illusie van veiligheid

De leergangen 3 - De illusie van veiligheid - S. Mastenbroek | Northernlights300.org

...heid aan ... De illusie van veiligheid. on 25/07/2013 Blog, De Redactie with 0 comments ... Harrie Gerritz Download PDF ePUB ... . De illusie van veiligheid - artikel op De Redactie Laatste berichten. Lezing "Trauma" 20 maart Soestduinen 14/02/2020; Ik rouw van jou - CC De Factorij 13/01/2020; Menselijk gedrag in crisissituaties 04/09/2019; Provided to YouTube by The Orchard Enterprises Die Illusie Van Veiligheid · Fokofpolisiekar Monoloog In Stereo ℗ 2005 Rhythm Records Released on: 2008-07-01 ... 3 Opbouw van de leergang 3.1 Lesblokken met lessen Het kwalificatieprofiel SRV met ... Boek: De illusie van veiligheid - Geschreven door S ... ... ... 3 Opbouw van de leergang 3.1 Lesblokken met lessen Het kwalificatieprofiel SRV met de vijf kerntaken, zoals omschreven in hoofdstuk 1, is bepa-lend geweest voor de opbouw en indeling van de leergang SRV. De vijf kerntaken zijn ver-deeld over de volgende drie thema's: > Recht en wetgeving > Fysieke veiligheid...

INFORMATIE

AUTEUR
S. Mastenbroek
DIMENSIE
5,36 MB
BESTANDSNAAM
De leergangen 3 - De illusie van veiligheid.pdf

OMSCHRIJVING

De leergangen 3 - De illusie van veiligheid 1e druk is een boek van S. Mastenbroek uitgegeven bij Jan van Arkel. ISBN 9789062243563 Als een vrouw door haar partner wordt mishandeld, zijn er dan vroeg in de relatie signalen te vinden die waarschuwen voor zijn latere geweld? Wat vinden vrouwen aanvankelijk aantrekkelijk in hun vriend? Wanneer ervaren zij voor het eerst een omslag in hun gevoel van verliefdheid? Hoe kan de romantiek van het begin uitmonden in het geweld? Hoe verloopt de relatie verder en vinden de vrouwen een uitweg?De illusie van veiligheid gaat over deze vragen. Het betreft een onderzoek naar de beginperiode van relaties van jonge vrouwen die later zijn mishandeld. Belangrijke waarschuwingssignalen worden gevonden in het indringende veroveraarsgedrag en wisselvallige optreden van de man. Enerzijds gedraagt hij zich uiterst zelfverzekerd, onverschillig, of reeds agressief tegen anderen dan de vrouw. Anderzijds laat hij zich tegenover haar van een (uiterst) kwetsbare en afhankelijke kant zien. Mede hierdoor ontstaat een relatie-dynamiek die voor de jonge vrouwen in toenemende mate verwarrend is, temeer omdat hun eigen behoeften en angsten eraan zijn gerelateerd. Veel vrouwen zijn nog een tiener als zij hun vriend leren kennen. De verwevenheid bij de man tussen geweld en afhankelijkheid brengt een verkleving tussen de partners teweeg, die veelal slechts met moeite is los te weken. De resultaten van het onderzoek zijn geplaatst in een theoretisch kader waarbij gebruik is gemaakt van feministisch geïnspireerde psychoanalytische en systeemtheoretische inzichten.Dit toegankelijk geschreven boek is belangrijk voor al degenen die met deze problematiek te maken kunnen krijgen: jonge vrouwen en mannen, hulpverleners, jongerenwerkers, onderwijsgevenden, enz. De illusie van veiligheid biedt zowel inzicht in de aard van de problematiek, als aanknopingspunten voor vroegtijdige signalering en preventie.Sylvia Mastenbroek is klinisch psycholoog en heeft de laatste tien jaar onderzoek verricht op het gebied van geweld tegen vrouwen in heteroseksuele relaties.

Wil je het boek lezen?De leergangen 3 - De illusie van veiligheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur S. Mastenbroek. Lezen De leergangen 3 - De illusie van veiligheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN