Zeker weten?

Zeker weten? - Herman van Gunsteren | Northernlights300.org

...l het aanbod sluit aan op de kerndoelen uit het curriculum van het voortgezet onderwijs ... bol.com | Zeker weten?, R Burton | 9789460580420 | Boeken ... . Lesmateriaal Zeker weten?! Voor u ligt het lesmateriaal Zeker weten?! Mensen die het nieuwe coronavirus hebben gehad willen graag weten of ze weerstand hebben opgebouwd tegen covid-19. Op de website van het RIVM staat dat het niet zeker is of mensen de ziekte een ... Zeker weten dat het goed zit; Van der Heide. Van der Heide is dé specialist in Nederland op het gebied van kathodische beschermin ... Zeker weten - de betekenis volgens Woordenboek van Neologismen ... . Van der Heide is dé specialist in Nederland op het gebied van kathodische bescherming en biedt met de BetonCheck een effectieve, betaalbare en slimme oplossing voor corrosie in betonwapening. Zeker weten! 26 september 2019 15:52 Aangepast: 28 oktober 2019 11:42. Van ziektekosten tot auto's en van reisverzekeringen tot telefoon; we kunnen niet zonder verzekeringen....

INFORMATIE

AUTEUR
Herman van Gunsteren
DIMENSIE
9,55 MB
BESTANDSNAAM
Zeker weten?.pdf

OMSCHRIJVING

Hoe gaan we om met onwetendheid? Er zijn twee mogelijkheden: je kunt proberen de betrouwbaarheid van je eigen weten te vergroten, maar je kunt ook falen en onwetendheid verwelkomen of zelfs opzoeken. De tweede strategie werd gepropageerd door Socrates en door de filosofen van de Verlichting. In dit boek kiest politiek filosoof Herman van Gunsteren voor die tweede richting. Niet om nog eens de voordelen ervan op te sommen, maar om na te gaan hoe die in praktijk gebracht kan worden, zowel op individueel als collectief niveau. Hoe komt een arts tot een oordeel? Waarom maken sommige artsen meer fouten dan anderen? Hoe ging Socrates te werk? Wat kenmerkt een vrije samenleving? Hoe kunnen fouten worden voorkomen in de instituties van die samenleving zoals de politiek of de rechtspraak? 'Zeker weten?' bevat uiterst waardevolle inzichten, niet alleen voor politici of bestuurders, maar voor iedereen die ervan overtuigd is het gelijk aan zijn of haar zijde te hebben, maar dat niet altijd krijgt.

Wil je het boek lezen?Zeker weten? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Herman van Gunsteren. Lezen Zeker weten? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN