Abraham de Ziener

Abraham de Ziener - C.J.W. de Goederen | Northernlights300.org

...raham graag als kampioen van de eigen zaak naar voren schuiven ... De onbekende ziener - 9789033122569 - Hertog ... . Leesgroep Zo'n vijftien deelnemers van de leesgroep ontmoeten elkaar maandelijks in Voorthuizen om een boekhoofdstuk te bespreken. Vaak hebben de boeken een raakvlak met het Midden-Oosten en worden thema's behandeld zoals de plaats van de Arabieren in de Bijbel, vergeving, joodse godsdienstfilosofie en het joodse gebedsleven. In de jaren '60 van de vorige eeuw schreef de godsdienstfilosoof en bijbelkenner Martin Buber zijn artikel $'Abraham der Seher'$ (Abraham de ziener). Het artikel tekent Abraham als een profetisch figuur die bem ... Leesgroep | Near East Ministry - NEM ... . Het artikel tekent Abraham als een profetisch figuur die bemiddelt tussen hemel en aarde. Buber leest heel precies. Galerie De Ziener - Stationstraat 55 - 1730 Asse. JVL - Website maken Website maken Abraham Lincoln wordt beschouwd als de grootste Amerikaanse president ooit. Hij verdedigde met verve de eenheid van het land in de Burgeroorlog en schafte de slavernij af. Weinigen hadden bij zijn aantreden in 1861 verwacht dat deze politiek onervaren, eenvoudige kolonistenzoon uit het Wilde Westen zoveel voor elkaar zou krijgen. In de jaren '60 van de vorige eeuw schreef de godsdienstfilosoof en bijbelkenner Martin Buber zijn artikel $'Abraham der Seher'$ (Abraham de ziener). Het artikel tekent Abraham als een profetisch figuur die bemiddelt tussen hemel en aarde. Buber leest heel precies. Hij laat tot in detail zien dat de compositie van de Abrahamverhalen een ... 14, 15. Hoe verliep de reis van Ur naar Haran, en waarom kan Abram besloten hebben een tijd in Haran te blijven? 14 Geleidelijk raakte de karavaan gewend aan het reizen. Misschien hebben Abram en Sarai afwisselend zelf gelopen en op de rug van een dier gezeten, terwijl hun gesprekken zich vermengden met het gerinkel van de belletjes die aan het tuig ...

INFORMATIE

AUTEUR
C.J.W. de Goederen
DIMENSIE
6,50 MB
BESTANDSNAAM
Abraham de Ziener.pdf

OMSCHRIJVING

De figuur van Abraham slaat aan de oorsprong van drie grote religies: jodendom, Christendom en islam. Tegelijkertijd overstijgt Abraham die religies en blijft zijn profetisch zienerschap telkens weer verrassend nieuw. Iedere monotheïstische religie wil Abraham graag als kampioen van de eigen zaak naar voren schuiven. Awraham - de Zionist die de grenzen van het land Israel heeft afgebakend (Jodendom). Abraham - de ware gelovige in God voor wie de Wet onbelangrijk is (Christendom). Ibrahim - geen jood, geen christen, maar een moslim, een echte vriend van God (Islam) Wie is deze aartsvader die de "vader der gelovigen" wordt genoemd, maar tegelijkertijd zijn eigen vader durfde te weerstaan op religieus vlak en zo de eerste generatiekloof creëerde? Die gastvrijheid voor vreemdelingen zo belangrijk vond dat hij zijn tent naar vier zijden openstelde? In deze publicatie heeft de auteur het opstel van Martin Buber: 'Abraham de Ziener', nauwkeurig vertaald en tevens vergezeld doen gaan van tal van rabbijnse bronnen die het betoog van deze universele denker verhelderen. De auteur biedt de lezer zijn persoonlijke ervaring van het leren met Abraham, Aan de hand van de grote vertolker en dialogische denker Martin Buber neemt hij de lezer mee naar de wereld van Tora, Talmoed en Midrasj, en naar de wereld van vandaag.

Wil je het boek lezen?Abraham de Ziener in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur C.J.W. de Goederen. Lezen Abraham de Ziener Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN