Vertelsels rond de IJsselmond

Vertelsels rond de IJsselmond - A. Selles | Northernlights300.org

...ee maanden verlof schijnt op te slorpen: de kinderen, kleinkinderen, mijn ouders en zus: alles wat het leven zin geeft maar ook wel stress brengt af en toe ... A.M. de Jong - Wikipedia ... . Adrianus Michiel de Jong (Nieuw-Vossemeer, 29 maart 1888 - Blaricum, 18 oktober 1943) was een Nederlandse schrijver.Hij publiceerde zijn meeste werk onder eigen naam (A.M. de Jong), maar enkele werken werden onder pseudoniem uitgegeven (Frank van Waes, Herbert D. Ross). Bomen rond de Stamtafel. ... Archive for the 'Vertelsels' Category. ... De afgelopen week heb ik meer natuur met bijbehorende schoonheid gezien da ... Nieuws - RTV IJsselmond ... . Ross). Bomen rond de Stamtafel. ... Archive for the 'Vertelsels' Category. ... De afgelopen week heb ik meer natuur met bijbehorende schoonheid gezien dan in het halve jaar daaraan voorafgaand. Dat werd tijd: ik miste het vlinderen en vogelen op Ameland en het kille weer deed me de tropen erg missen. Rond de aanschaf van de twee elektrische Renault Kangoo's bleek dat ook weer. "De laadpalen werden bij onze vestiging geïnstalleerd en ze gaven heel duidelijk aan welke subsidies we aan konden vragen en hoe. En omdat elektrisch rijden even wennen is, legden ze ons haarfijn het ideale gebruik uit. RTV IJsselmond, Kampen (Kampen, Netherlands). 1.2K likes. De Publieke Lokale Media Instelling voor de Gemeente Kampen e.o. Radio: Ziggo kanaal - - KPN Kanaal 1062 Tele2 via menu Analoog 106.4 Fm... Connexxion gaat vanaf 8 december onder de naam: "OV Regio IJsselmond" rijden, dus toch geen Connexxion zoals ik eerder had begrepen. Vanaf december worden de 5700 serie Volvo's (ex-Breng) voorzien van nieuwe naam + logo. De overige Volvo's en Citaro's worden rond april 2014 vervangen, welk materieel het zal gaan worden weet ik nog niet. Hollandse herder. Herkomst: De hollandse herdershond is een ras dat rond 1890 meer bekendheid kreeg.Deze hond was echt een manusje van alles hoeden van schapen, erfbewaker en een hond die weinig eisen stelde. Het ras is in zijn bestaan uiterlijk weinig veranderd, dit is te zien op oude schilderijen....

INFORMATIE

AUTEUR
A. Selles
DIMENSIE
12,71 MB
BESTANDSNAAM
Vertelsels rond de IJsselmond.pdf

OMSCHRIJVING

Het gebied rond het Ijsselmond is een open gebied. Het vlakke land overheerst er. Hier en daar staan boerderijen en liggen dorpjes en steden die de weidse einder onderbreken. Vaak staan de hoeven eenzaam op hun huisterpen, slechts iets verheven boven de landerijen. Het is of de gebouwen zich schamen voor deze verhevenheid. Ze blijven laag bij de grond, langgestrekt onder hun oude, lage rieten daken. Vroeger heersten er op de lange winteravonden eenzaamheid en verlatenheid. Dan kwam de bevolking buurtgewijze bij toerbeurt bijeen op de heerd in een van de boerderijen. De vrouwen sponnen of breiden op deze "spinavonden". En ze nipten aan een glas boerenjongens of boerenmeisjes. De mannen rookten een pijp en dronken een glaasje brandewijn met of zonder suiker. En men vertelde elkaar verhalen: vertelsels die van moeder op dochter, van vader op zoon, van generatie op generatie waren overgeleverd. Sterke of minder sterke, spannende en beangstigende of leuke, gezellig volkssprookjes waren dat.

Wil je het boek lezen?Vertelsels rond de IJsselmond in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur A. Selles. Lezen Vertelsels rond de IJsselmond Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN