Ouderenmishandeling

Ouderenmishandeling - G Krediet | Northernlights300.org

...r jaar worden naar schatting 200.000 senioren slachtoffer van een vorm van ouderenmishandeling ... Ouderenmishandeling - KBO-PCOB ... . KBO-PCOB wil vrijwilligers nog beter ondersteunen, zodat zij de signalen van ouderenmishandeling nog beter kunnen herkennen en weten wat ze moeten doen. Vandaag is de internationale dag tegen ouderenmishandeling. Ieder jaar worden in Nederland naar schatting 170.000 senioren slachtoffer van een vorm van ouderenmishandeling. Een schrikbarend aantal. Omdat ouderenmishandeling vaak niet zichtbaar is, is extra aandacht ... Vijf vormen - ouderenmishandeling - Unie KBO ... . Een schrikbarend aantal. Omdat ouderenmishandeling vaak niet zichtbaar is, is extra aandacht voor het onderwerp erg belangrijk. Manon Vanderkaa, directeur KBO-PCOB: 'Bewustwording op dit onderwerp is van groot belang. Het ... Ontwikkeld door Peter Notebaert Met steun van Soroptimist International Club Zottegem Zuid-Oost-Vlaanderen Soroptimist International Club Zottegem Zuid-Oost-Vlaanderen Financieel misbruik. Veel ouderen hebben hulp nodig; voor huishoudelijke taken, maar ook voor hun financiële administratie. Doordat veel geldzaken tegenwoordig via internet gaan, is het voor ouderen vaak nog lastiger geworden om hun eigen financiën bij te houden. Het boek 'Ouderenmishandeling' is bedoeld voor professionals in de zorg die in hun werk te maken krijgen met ouderen die mishandeld worden. Ouderenmishandeling is vaak een gevolg van overbelaste mantelzorg, echtelijke ruzies en opzettelijke mishan Ouderenmishandeling. Het komt vaker voor dan je denkt. In 2013 zijn er meer gevallen van ouderenmishandeling gemeld dan in 2012. Toch zoekt slechts het topje van de ijsberg hulp. Jaarlijks krijgen naar schatting zo'n 200.000 ouderen te maken met lichamelijke, psychische, seksuele mishandeling of financiële uitbuiting....

INFORMATIE

AUTEUR
G Krediet
DIMENSIE
8,10 MB
BESTANDSNAAM
Ouderenmishandeling.pdf

OMSCHRIJVING

Het boek 'Ouderenmishandeling' is bedoeld voor professionals in de zorg die in hun werk te maken krijgen met ouderen die mishandeld worden. Ouderenmishandeling is vaak een gevolg van overbelaste mantelzorg, echtelijke ruzies en opzettelijke mishandeling. De mishandeling kan bestaan uit lichamelijke mishandeling, psychische mishandeling, verwaarlozing, financiële uitbuiting en seksuele mishandeling.Het boek bestaat uit twee delen. In het eerste deel zijn vijftien casussen beschreven, waarna een analyse volgt van de gepleegde interventies en de resultaten. De casuïstiek is toegankelijk beschreven en maakt goed duidelijk wat ouderenmishandeling precies is, ook voor de nonprofessional.In het tweede deel worden interventiemogelijkheden beschreven die professionele hulpverleners concreet kunnen helpen bij de aanpak van ouderenmishandeling. Daarnaast vindt de lezer belangrijke informatie over wet- en regelgeving. 'Ouderenmishandeling' is een onmisbaar boek voor iedereen die zich beroepsmatig bezighoudt met ouderen: aandachtfunctionarissen, medewerkers Steunpunten Huiselijk Geweld, artsen, psychiaters, verpleegkundigen, thuiszorgmedewerkers, ouderenadviseurs en maatschappelijk werkers.Gerda Krediet werkte tien jaar als sociaalpsychiatrisch verpleegkundige bij het Meldpunt Ouderenmishandeling van de GGD Rotterdam-Rijnmond. Zij is nu directeur van Nood Zaak, een bureau voor advies, onderzoek en interventie bij ouderenmishandeling, en professioneel mentorschap.

Wil je het boek lezen?Ouderenmishandeling in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur G Krediet. Lezen Ouderenmishandeling Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN