Maatschappelijke Brancheorganisaties

Maatschappelijke Brancheorganisaties - D.P.J. Schmidt | Northernlights300.org

...BKnieuws Kinderen tussen 0 en 6 jaar met een snotneus mogen onder bepaalde voorwaarden naar de ... PDF Dit protocol is opgesteld door de Brancheorganisatie ... ... ... De maatschappelijke brancheorganisaties behartigen de belangen van deze organisaties. Maatschappelijke brancheorganisaties biedt niet alleen inzicht in de veranderingen die zich in en rondom maatschappelijke branches voordoen, maar laat tevens zien voor welke uitdagingen en keuzes deze veranderingen de bijbehorende brancheorganisaties stellen. Kijk welke wetten en vergunningen er gelden voor de branche gezondheidszorg en maatschappeli ... Home - BMK ... . Kijk welke wetten en vergunningen er gelden voor de branche gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening. Vind ook subsidies en financiering, diverse brancheorganisaties en feiten en cijfers. Sociaal Werk Nederland is de brancheorganisatie voor Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening / Sociaal Werk. Onze leden - kinderopvang organisaties in Nederland Wat onze leden gemeenschappelijk hebben is hun fundamentele keus voor een bedrijfsvoering waarbij de rendementen terugvloeien in de organisatie. De winst wordt gebruikt om een duurzame kwaliteit te borgen en innovatie mogelijk te maken. Maatschappelijke aanbieders laten vaak ook in wijken waar ze verlies draaien hun vestigingen De Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK) is één van de brancheorganisaties in de kinderopvang en partij bij de CAO Kinderopvang.. Volgens de BMK kiezen Maatschappelijke kinderopvangorganisaties ...

INFORMATIE

AUTEUR
D.P.J. Schmidt
DIMENSIE
4,63 MB
BESTANDSNAAM
Maatschappelijke Brancheorganisaties.pdf

OMSCHRIJVING

Woningcorporaties, ziekenhuizen en scholen, bedrijven in de sociale werkvoorziening, organisaties voor thuiszorg en welzijnsinstellingen en organisaties zoals zorgverzekeraars en nutsbedrijven. We noemen ze maatschappelijke ondernemingen. Ze worden geacht maatschappelijke doelen en een bedrijfsmatige werkwijze te combineren. Ze staan volop in de belangstelling door hun hybride karakter. De wijze waarop maatschappelijke ondernemingen publieke en commerciële waarden combineren leidt veelvuldig tot maatschappelijk debat, zonder een duidelijke uitkomst tot dusver.Maatschappelijke brancheorganisaties behartigen de belangen van deze organisaties. Dit boek biedt niet alleen inzicht in de veranderingen die zich in en rondom maatschappelijke branches voordoen, maar laat tevens zien voor welke uitdagingen en keuzen deze veranderingen de bijbehorende brancheorganisaties stellen.Op welke wijze organiseren ze de belangenbehartiging? Worden zij geacht, naast het behartigen van het economische of commerciële belang van hun leden, zoals elke brancheorganisatie doet, ook het maatschappelijke, publieke belang mee te wegen? Of zelfs normatief op te treden naar hun leden als het publieke belang daarom vraagt?Hoe gaan ze om met een veranderende identiteit van hun leden? Hoe kunnen ze hun divergerende leden bedienen en binden?Maatschappelijke brancheorganisaties is niet alleen interessant voor bestuursleden, managers en stafleden van maatschappelijke brancheorganisaties, maar zeker ook voor maatschappelijke ondernemers zelf en beleidsmakers op het gebied van de maatschappelijke dienstverlening.Dedan P.J. Schmidt is managing consultant bij Berenschot en manager van de groep adviseurs die zich richt op branche- en beroepsorganisaties.Lieke van der Meeren is consultant bij Berenschot en maakt deel uit van de groep adviseurs die zich richt op branche- en belangenorganisaties.Frank A. Beemer is managing director bij Berenschot en geeft leiding aan de adviesgroep Procesmanagement.

Wil je het boek lezen?Maatschappelijke Brancheorganisaties in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur D.P.J. Schmidt. Lezen Maatschappelijke Brancheorganisaties Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN