Kroatische literatuur in Nederland 8 - Het huis waar de duivel woont

Kroatische literatuur in Nederland 8 - Het huis waar de duivel woont - Goran Tribuson | Northernlights300.org

...an de hoofdpersonages. In de roman Het huis waar de duivel woont duikt, behalve de duivel, zo af en toe de rode rechter hand op ... Het Huis Waar De Duivel Woont - Kroatische | Blokker ... . De muzikale hoofdrol is voor Nick Cave en zijn lied Red right hand ( luister hier ) waarin dezelfde onheilspellende toon klinkt als in het boek. Het huis waar de duivel woont. Levering 1-2 werkdagen Gratis bezorging vanaf €40,- ... Kroatische literatuur in Nederland. Auteurnaam: Goran Tribuson. Sanja Kregar. Boek thema: Romans. Bekijk meer. Kunnen we je helpen? Onze klantenservice staat nu voor je klaar. klantenservic ... Boek: De diepere kant van de baai - Geschreven door Goran ... ... . Sanja Kregar. Boek thema: Romans. Bekijk meer. Kunnen we je helpen? Onze klantenservice staat nu voor je klaar. klantenservice. Andermans zaken, de eerste zaak van politie-inspecteur Bani? Misdaad, maatschappelijke kritiek, spot en zelfspot wisselen elkaar af in Andermans zaken, de eerste misdaadroman in de serie over politie-inspecteur Nikola Bani?. Zagreb, de zomer van 1984. Iedereen die kan, vlucht uit de stadse hitte naar de kust en blijft daar zo lang mogelijk. Daarom is de verdwijning die een succesvolle ... Kroatische literatuur in Nederland. Andermans zaken . De diepere kant van de baai . De fanclub . De idealist . De partituur voor De toverfluit ... Het huis waar de duivel woont . Enrico Versteegh. De diepere kant van de baai . In 2030 . Mixen met impact . Sanja Kregar. In een stormachtige nacht zinkt een luxe zeiljacht waarbij een Duits toeristenechtpaar omkomt.Ruim een jaar later wordt Banić onder valse voorwendselen ingehuurd om de verongelukte vrouw op te sporen. Andermans zaken, de eerste zaak van politie-inspecteur Bani? Misdaad, maatschappelijke kritiek, spot en zelfspot wisselen elkaar af in Andermans zaken, de eerste misdaadroman in de serie over politie-inspecteur Nikola Bani?. De voortreffelijke romans van Goran Tribuson, geliefde schrijver in Kroatië, waren de aanzet waaruit project KLIN is ontstaan, de voorloper van Uitgeverij KLIN.Nu zijn ze een belangrijk onderdeel van de geselecteerde Kroatische literatuur die in het Nederlands wordt vertaald en uitgegeven door KLIN....

INFORMATIE

AUTEUR
Goran Tribuson
DIMENSIE
11,74 MB
BESTANDSNAAM
Kroatische literatuur in Nederland 8 - Het huis waar de duivel woont.pdf

OMSCHRIJVING

1. Het huis waar de duivel woontHet huis waar de duivel woont is een verhaal van de straat en speelt zich af in de verpauperde buitenwijk De Gasfabriek. De tijd staat er stil en niets is wat het lijkt. De duivel doemt steeds weer op, net als de geheimzinnige rode rechterarm zonder lichaam.Zal het Roby lukken om zijn Kroatische vechter de wereldtitel in ultimate fight te latenwinnen? Hij ontvouwt zijn plannen in de sinistere kroeg Hirošima. Een van de stamgasten hier is Professor, de vreemde hengelaar die nooit ging vissen. Nadat hij ongelukkig het leven verliest, laat hij Het Huis Waar De Duivel Woont na, al gauw een leegstaand toevluchtsoord voor hoeren en zwervers. De Gasfabriekse legende blijkt waar te zijn: er ligt een schat verborgen in het huis, maar er rust ook een vloek op. Wie zal de schat in handen krijgen, erfgenaam Jerko of hoer Margo en haar pooier? Roby's vriend Cimbo, die het begrip gastvrijheid nogal letterlijk neemt als hij een van de ultimate fighters onderdak moet bieden, zorgt voor een onverwachte afloop.In de roman Het huis waar de duivel woont lopen de rauwe werkelijkheid van de Kroatischeprovincie en de symboliek van het bovennatuurlijke door elkaar. Schrijver Goran Tribuson (1948) is hier op zijn best. Met zijn romans, korte verhalen, toneelstukken, sitcoms en theoretische werk en is Tribuson al decennia lang een van de meest invloedrijke auteurs van Kroatië. De meeste populariteit heeft hij gekregen door zijn reeks maatschappij-kritische misdaadromans en door zijn autobiografische proza. Naast het schrijven doceerde hij tot aan zijn emeritaat scenario aan de Filmacademie in Zagreb. Ook is hij lid van de Kroatische Academie van Kunst en Wetenschappen.Het huis waar de duivel woont is zijn vierde roman die is vertaald in het Nederlands.

Wil je het boek lezen?Kroatische literatuur in Nederland 8 - Het huis waar de duivel woont in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Goran Tribuson. Lezen Kroatische literatuur in Nederland 8 - Het huis waar de duivel woont Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN