Italiaanse miniaturen uit de renaissance

Italiaanse miniaturen uit de renaissance - J.J.G. Alexander | Northernlights300.org

...nderden verkopers. Italiaanse miniaturen uit de renaissance is een geweldig boek ... De 58 beste afbeeldingen van Italiaanse renaissance ... ... . We raden u aan het boek van Italiaanse miniaturen uit de renaissance PDF te downloaden op onze website bank72.nl Er zijn ook andere boeken van de auteur Italiaanse miniaturen uit de renaissance Italiaanse miniaturen uit de Renaissance: Taal: Nederlands : Uitgever: Uitgeverij Het Spectrum: Bijzonderheden: 1978, hardcover met stofomslag, 118 pag. 28,5 x 21: Prijs: € 8,00 (Excl. verzendkosten) Meer info: met afbeeldingen i ... Vind miniaturen in Kunst en Cultuur | Beeldend op Marktplaats ... . 28,5 x 21: Prijs: € 8,00 (Excl. verzendkosten) Meer info: met afbeeldingen in kleur boek is in goede staat De Italiaanse renaissance is een in de 14e eeuw in Italië ontstane intellectueel-culturele beweging, periode en kunststijl die omstreeks 1500 haar hoogtepunt bereikte. In navolging van Jacob Burckhardt, beschouwde de geschiedschrijving deze culturele beweging lange tijd als een afrekening met de middeleeuwen.Deze visie geldt inmiddels als achterhaald. Alleen in de kunst en de literatuur was ... Italiaanse miniaturen uit de Renaissance. Italiaanse miniaturen uit de renaissance j.j.g. Alexander uitgeverij het spectrum hardcover met stofomslag in goede staat. Bijkome. Gelezen Ophalen of Verzenden. € 12,50 25 mei. '20. Budel 25 mei. '20. Cernu...

INFORMATIE

AUTEUR
J.J.G. Alexander
DIMENSIE
9,86 MB
BESTANDSNAAM
Italiaanse miniaturen uit de renaissance.pdf

OMSCHRIJVING

De Renaissance, de ’wedergeboorte’ van klassieke invloeden en idealen, betekende een omwenteling in kunst en cultuur van geheel Europa. Deze beweging ontstond in het Italië van de 15e eeuw en had ook op de boekverluchtingskunst zijn weerslag. Typerend is de afbeelding van menselijke figuren: de ’primitieve’ middeleeuwse vormen maken plaats voor de natuurgetrouwe uitbeelding van mensen van vlees en bloed, waarbij ook het taboe op het naakt verdwijnt. Aan de grote Italiaanse hoven was er een zeldzame combinatie van rijkdom en kunstzin, die resulteerde in opdrachten aan grote kunstenaars die de meest weelderige boekverluchtingen voortbrachten. De bladzijden die in dit boek gereproduceerd worden, schitterend van goud en kleur en wemelend van figuren en decoraties, waren de trots van hun eigenaars. J.J.G. Alexander schreef een inleiding en een toelichting bij elke plaat.

Wil je het boek lezen?Italiaanse miniaturen uit de renaissance in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J.J.G. Alexander. Lezen Italiaanse miniaturen uit de renaissance Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN