Hoe harder ik loop, hoe kleiner ik ben

Hoe harder ik loop, hoe kleiner ik ben - Kjersti Annesdatter Skomsvold | Northernlights300.org

...d ik last van tintelingen in het been. Plotseling is er een achteruitgang opgetreden ... Sprintster N'ketia Seedo (16): 'Hoe nerveuzer ik ben, hoe ... ... . Binnen 2 weken. Ik loop opeens veel slechter (kleine stapjes en heel erg langzaam, stuk langzamer als tot begin april ... Hoe hard loop jij? Hardlopers zijn doodlopers, zo gaat het spreekwoord. Maar hoe hard loopt een hardloper nou eigenlijk? Wie naar de wereldkampioenschappen atletiek heeft gekeken ziet de mondiale wereldtop (volgens de commentatoren) met 'ontspanning' en 'gemak' lopen. Plofvoeten, zware stappen. Veel gewicht dat op straat klapt in plaats van het door ... Hoe harder ik loop, hoe kleiner ik ben van Kjersti ... ... . Plofvoeten, zware stappen. Veel gewicht dat op straat klapt in plaats van het doorrollen als een goede hardloper. Al ben je 100 kilo dan nog is het niet nodig om met veel geluid te lopen. Verbetertip: Denk zacht. Denk aan fietsen. Hoe dan ook - ik ben fan. Ja hoor, jullie mogen alles van me weten: ik gebruik een krukje als ik naar de wc ga. Ik vind het geweldig, alles gaat inderdáád veel soepeler en ik moet bekennen dat ik het ding mis als ik ergens anders ben. En als je voortaan ook perfect wilt poepen, koop je hier zo'n kek krukje. Maar nu ben ik niet echt een beginner. Het belangrijkste is dat je naar je lichaam luisterd, zeggen ze.. Voeding is het allerbelangrijkst! Toegevoegd na 7 minuten: En tja, die snelheden zijn natuurlijk lastig aan te houden. Vaak loop ik rondes waarvan ik weet hoelang ze zijn, maar kom ik er thuis pas achter hoe hard ik daadwerkelijk heb gelopen. Ik ben niet echt moe na de training als ik klaar ben maar kan toch niet sneller. ... Hoe vaak ik in de week train. ... "Momenteel loop ik 1 keer per week 20 km hard (rustig tempo) en doe daarnaast 2 keer per week de training bij de club. Hoe harder ik loop, hoe kleiner ik ben Mathea Martinsen heeft nooit veel met andere mensen te maken gehad. Maar één ding heeft ze wel begrepen: ze zijn niet als zij. Nu, als oude vrouw, wordt ze getroffen door een groot verdriet en beva... Wat ik nog mis is een opmerking over movicolon. Mijn man gebruikt dit al jaren 's morgens en 's avonds, tot zijn tevredenheid. Ik loop nu al een dag of 5 met wat ik noem een verstopte darm. Met de hand heb ik er wat versteende poep uit gehaald. Er zijn nu erg veel aambeien! Ik heb wat movicolon van mijn man ingenomen, echter zonder succes. Ik ben 28 en heb al vanaf mijn 12de last van zware benen. Dit komt doordat ik vaak op een koude vloer moest slapen als kind en daardoor flinke schsde aan minn rug heb opgelopen dus de zenuwen en aderen die door minn riggenwerverls lopen en erlangs knellen zo nu en dan....

INFORMATIE

AUTEUR
Kjersti Annesdatter Skomsvold
DIMENSIE
8,59 MB
BESTANDSNAAM
Hoe harder ik loop, hoe kleiner ik ben.pdf

OMSCHRIJVING

Mathea Martinsen heeft nooit veel met andere mensen te maken gehad. Maar één ding heeft ze wel begrepen: ze zijn niet als zij. Nu, als oude vrouw, wordt ze getroffen door een groot verdriet en bevangen door de vrees te zullen sterven zonder dat iemand van haar bestaan geweten heeft. Mathea breit oorwarmers, loopt het bejaardencentrum voorbij alsof het een motorclub of een dansschool was - of iets anders waar ze geen enkele belangstelling voor heeft - en vraagt zich af wat ze zal antwoorden als iemand haar vraagt hoe laat het is.Kjersti Annesdatter Skomsvold weet in deze debuutroman met een verbluffend stilistisch meesterschap ernst en humor te vermengen.Skomsvold ontving voor haar roman de Tarjei Vesaas Debutantenprijs 2009. In datzelfde jaar werd het boek genomineerd voor de Noorse Boekhandelaarsprijs en de Romanprijs van de Luisteraars van de Noorse culturele radiozender P2. Het belandde tevens op de shortlist van de InternationalIMPAC Dublin Literary Award 2013.In 2014 ging een toneelversie van de roman in première in het Nationaltheater te Oslo. 'Hoe harder ik loop, hoe kleiner ik ben' is vertaald in 27 talen.Kjersti Annesdatter Skomsvold (Oslo, 1979) studeerde wiskunde, informatica, algemene literatuurwetenschap en Frans. Haar literaire debuut 'Hoe harder ik loop, hoe kleiner ik ben' (Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg, 2009) werd algemeen zeer lovend ontvangen. Naderhand zijn verschenen haar tweede roman Monstermenneske (2012), de dichtbundel Litt trist matematikk (2013) en 33 (2014). Meg, meg, meg (2015) is haar meest recente boek. In mei 2015 ontving ze de Dobloug-prijs van de Zweedse Academie.

Wil je het boek lezen?Hoe harder ik loop, hoe kleiner ik ben in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kjersti Annesdatter Skomsvold. Lezen Hoe harder ik loop, hoe kleiner ik ben Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN