Boeddhisme

Boeddhisme - Jan den Boer | Northernlights300.org

...e inzichten en praktische technieken om optimaal te kunnen genieten van het leven en de wereld om u heen ... Welkom bij Diamantweg Boeddhisme Nederland - Homepage ... . Volgens het boeddhisme lijden we omdat het leven onvolmaakt is. De kern van het boeddhisme is inzicht in het lijden en de weg om dit lijden op te heffen. De dalai lama is de leider van het Tibetaans boeddhisme, maar niet van het gehele boeddhisme (zoals de paus alleen het hoofd is van de katholieke kerk). Het Diamantweg Boeddhisme biedt gemakkelijke toegang tot authentieke boeddhistische lessen en meditati ... Boeddhisme in een notedop - Tibetaans boeddhisme ... . Het Diamantweg Boeddhisme biedt gemakkelijke toegang tot authentieke boeddhistische lessen en meditaties voor gebruik in het dagelijks leven. Meer dan 650 boeddhistische centra in het Westen vertegenwoordigen het Diamantweg Boeddhisme in een moderne en praktische stijl in meer dan 30 talen. Vertalingen van 'boeddhisme' in het gratis Nederlands-Engels woordenboek en vele andere Engelse vertalingen. Hoewel het boeddhisme vooral in Azië veel voorkomt, bestaat het ook in Nederland. Wij vertellen je alles over de boeddhistische uitvaart en de verschillende gebruiken en rituelen. Zen-boeddhisme.nl is een initiatief van de Dharmatoevlucht Zen-Sangha met als doel om Nederlandstalige informatie te verstrekken over het zenboeddhisme. Voor vragen of meer informatie kunt u mailen naar: [email protected] Ontstaan. Het boeddhisme is ongeveer 2500 jaar geleden ontstaan in India. De leraar was Siddharta Gautama.Hij leefde in de zesde eeuw voor Christus in India. Siddharta Gautama werd de Boeddha genoemd.Boeddhisten gebruiken zijn leer voor hun leven en om de wereld om hen heen te begrijpen. Het Boeddhisme kent vier belangrijke stromingen: Het Theravada boeddhisme (ook wel het Hinayana boeddhisme genoemd, met de betekenis het kleine voertuig. Deze naam betreft eigenlijk een 'scheldwoord', gebruikt door de Mahayana-boeddhisten). Het Theravada boeddhisme komt vooral in Thailand, Sri Lanka en Indonesië voor....

INFORMATIE

AUTEUR
Jan den Boer
DIMENSIE
7,96 MB
BESTANDSNAAM
Boeddhisme.pdf

OMSCHRIJVING

Wat beweegt een Nederlandse moslim, jood, christen, hindoe of boeddhist? Een prangende vraag als je wilt snappen waarom je islamitische buurman je dochter geen hand wil geven. Of als je je afvraagt waarom je boeddhistische vriendin weer eens de stilte van een retraite opzoekt.In de serie 'Jonge denkers over grote religies' proberen zes jonge Nederlandse filosofen achter de drijfveren en denkbeelden van gelovigen in ons land te komen. Hiertoe voerden de zes denkers gesprekken met gelovigen. Ook bestudeerden ze de relevante literatuur vanuit deze drie filosofische vragen: 1: Welk mensbeeld spiegelen deze religies ons voor? 2: Welke moraal hangen zij aan? 3: Welke verlossing of verlichtingbieden zij aan hun aanhangers?De zoektocht van de filosofen resulteert in zes toegankelijke essays over jodendom, christendom, islam, hindoeïsme, boeddhisme en nieuwe spiritualiteit in ons land.Het boeddhisme en zijn afgeleidenzen-trainingen voor managers, trainingen Mindfullnesszijn ongekend populair. Velen zien in deze stroming een belofte voor geluk of althans een uitweg voor het menselijk lijden. Jan den Boer sprak over lijden en geluk met boeddhisten uit verschillende stromingen. Wat betekenen begrippen als lijden, liefdevolle vriendelijkheid, egoloosheid en verlichting in hun dagelijks leven? Ook sprak Den Boer met een hoogleraar boeddhologie, die een aantal kritische kanttekeningen plaatst bij het romantische beeld dat veel westerlingen van het boeddhisme hebben.

Wil je het boek lezen?Boeddhisme in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan den Boer. Lezen Boeddhisme Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN