Een orgaan uit India

Een orgaan uit India - Periklis Sfyridis | Northernlights300.org

...sponzige organen voorzien je lichaam van zuurstof ... INDIA Samenleving | Landenweb.nl ... . De rechter bestaat uit drie kwabben, de linker heeft er twee. Als het moet, kun je best met een kwab of zelfs een volledige long minder leven. Betekenis: van, uit, betreffende, als in India. Trouw Schrijfboek (2006), p. 325. verwijst naar het voormalige Nederlands-Indië, Voor-Indië (Brits-Indië), Achter-Indië of West-Indië. Indische mensen en een Indische slaan op mensen van gemengd Indonesisch-Europese afstamming. Een man uit India is een Indiër, een dito vrou ... PDF ePUB - Een orgaan uit India ... . Een man uit India is een Indiër, een dito vrouw een Indiase. In België bleek uit de autopsie dat de man het slachtoffer werd van geweld, hoewel in India sprake was van een natuurlijke dood. Bovendien ontbraken enkele organen. Waar zit je lever, waar zit je hart, milt en andere organen? Het menselijk lichaam zit ingewikkeld in elkaar en is met veel vernuft ontworpen. Het lichaam is opgebouwd uit 100 triljoen cellen die allemaal dezelfde structuur en stofwisseling hebben, maar onderverdeeld kunnen worden op basis van vorm, grootte en functies in ongeveer tweehonderd types. Op basis van bloedgroep, weefseltype, lengte en gewicht van de donor draait een complex computerprogramma binnen vijftien minuten een matchlijst per beschikbaar orgaan uit. Bepalend daarbij zijn: de door experts vastgestelde mate van urgentie, de wachttijd en iets wat de nationale orgaanbalans wordt genoemd....

INFORMATIE

AUTEUR
Periklis Sfyridis
DIMENSIE
3,69 MB
BESTANDSNAAM
Een orgaan uit India.pdf

OMSCHRIJVING

In 1996 leerde ik uit de eerste hand - samen met mijn zuster, nierpatiënt - de wereld van de illegale orgaanhandel in India kennen. Jonge Indiërs verkopen hun nier om hun familie van de armoede te redden. Klanten zijn wanhopige nierpatiënten die hoog spel met hun leven spelen. Rondom dit dubbel menselijk lijden bestaat een heel circuit van artsen en tussenpersonen die zich verrijken. Tevens leerde ik het India kennen van de armoede, (religieuze) tegenstellingen, corruptie, het ontbreken van sociale zorg, naast het India van de luxe hotels en de monumenten, bezocht door de toeristen. Op deze ervaring, inclusief wat we na onze terugkeer in Griekenland meemaakten, is het materiaal van mijn boek ''Metamoschevsi nefrou (Niertransplantatie)'' gebaseerd, dat de duistere kanten van dit sociaal-medische probleem belicht.Periklis SfyridisAl speelt dit verhaal zich in een andere tijd af, voor de invoering van de euro, de problematiek blijft actueel en orgaanhandel vindt nog steeds plaats. Anneke de Reuver verzorgde de vertaling van dit adembenemende en aangrijpende boek van deze in Griekenland bekende auteur, tevens arts.

Wil je het boek lezen?Een orgaan uit India in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Periklis Sfyridis. Lezen Een orgaan uit India Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN