De laurentiuskerk van raerd

De laurentiuskerk van raerd - Willem Hansma | Northernlights300.org

...lke eerste zondag van de maand is er een viering om 9 ... Raerd:Laurentiuslezing Frits de Lange ... .30 uur in Raerd. Buy De Laurentiuskerk van Raerd 01 by Willem Hansma (ISBN: 9789056152796) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Scopri De Laurentiuskerk van Raerd di Willem Hansma: spedizione gratuita per i clienti Prime e per ordini a partire da 29€ spediti da Amazon. Vind de leukste evenementen voor Laurentiuskerk in raerd. Er zijn momenteel geen evenementen voor Laurentiusk ... De Laurentiuskerk van Raerd - Willem Hansma | Boeken.com ... . Er zijn momenteel geen evenementen voor Laurentiuskerk! Helaas hebben wij geen evenementen kunnen vinden. Media in categorie "Laurentiuskerk, Raerd" Deze categorie bevat de volgende 19 bestanden, van in totaal 19. De Laurentiuskerk Rauwerd, Friesland.jpg 1.600 × 1.067; 1,09 MB Raerd: Laurentiuslezing Frits de Lange . Laurentiuslezing Frits de Lange, hoogleraar ethiek: Heilige onrust. Op maandagavond 18 maart verzorgt Frits de Lange, hoogleraar Ethiek aan de Protestantse Theologische Universiteit (vestiging Groningen), de jaarlijkse Laurentiuslezing in de Laurentiuskerk van Raerd. In 2009-2012 is de Laurentiuskerk van Raerd gerestaureerd. Informatie over de dienst(en) Locatie: Laurentiuskerk in Raerd en de Nicolaaskerk te Dearsum. Aanvang zondagdiensten: Doorgaans om 09:30 en 11:00. In de zomermaanden soms geen diensten. Er worden één of meerdere collectes gehouden. Wim Bomhof speelt op het Hillebrandorgel in de Laurentiuskerk van Raerd Psalm 15 (Wim Bomhof) RAERD - Bij de restauratie van de Laurentiuskerk in het Friese Raerd is een bronzen ornament gevonden dat mogelijk teruggaat tot de achtste eeuw. Het bijzonderste aan de detectorvondst is dat er een afbeelding van Christus op te zien is. De restauratie van de Laurentiuskerk van Raerd is gereed.Op de pagina over het kerkgebouw onder 'Ingwert' staan inmiddels nieuwe interieurfoto's. Bij uitgeverij Bornmeer in Gorredijk is een boekje over de kerk verschenen met veel foto's. Het is te bestellen via [email protected] De prijs is 12,50 (excl. 3,84 verzendkosten). September 2009 start een grote restauratie van de Laurentiuskerk in Raerd/Rauwerd (Frl). De kerk uit 1815 wordt, 100 jaar na de 'restauratie' van 1909, ingrijpend hersteld en gemoderniseerd. Nieuw is o.a. de aanleg van waterleiding (!), maar ook een terugkeer naar de ruimte-indeling van vóór 1909, met een centrale opstelling van de preekstoel ......

INFORMATIE

AUTEUR
Willem Hansma
DIMENSIE
11,55 MB
BESTANDSNAAM
De laurentiuskerk van raerd.pdf

OMSCHRIJVING

De Laurentiuskerk van Raerd is gebouwd in 1815 en verving een laatmiddeleeuwse kerk met een zadeldaktoren. Die was bouwvallig geworden en dat noodzaakte de kerkvoogden tot nieuwbouw. Opvallend is dat het oude rococo-interieur in de nieuwe kerk herplaatst werd. Ook de grote monumentale grafzerken van de families Jonghama, Heringa en Eysinga bleven gespaard.Nadat de inrichting in 1909 grondig gewijzigd was, is bij de restauratie van 2009-2012 het oude interieur, aan de hand van bewaard gebleven foto's en bouwhistorisch onderzoek, zo goed mogelijk hersteld. Daarbij werden ook de originele kleuren weer aangebracht. Het resultaat is een uniek kerkgebouw met de rijke en deftige uitstraling, die in de 19e eeuw kenmerkend was voor de grotere Friese dorpskerken.Willem Hansma is als kerkrentmeester nauw bij de restauratie van de Laurentiuskerk betrokken geweest. Vanuit die betrokkenheid heeft hij uitgebreid onderzoek verricht naar de historische achtergrond van het gebouw en zijn inventaris.

Wil je het boek lezen?De laurentiuskerk van raerd in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Willem Hansma. Lezen De laurentiuskerk van raerd Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN