Participatie en herstel

Participatie en herstel - none | Northernlights300.org

...ing van 'evidence-based medicine' en 'herstel' door Larry Davidson, Robert E ... Jaarcongres Participatie en Herstel | 8 december 2020 ... ... . Drake,Timothy Schmutte, ... Jaarcongres Participatie en Herstel | 8 december 2020 | Spant!, Bussum. Contact | 020 320 33 64 . Jaarcongres Participatie en Herstel 8 december 2020 | Spant!, Bussum ... Het congres biedt ook u de gelegenheid om uw kennis en ervaring met anderen te delen! 'Freedom First. Een onderzoek naar de ervaringen met wijkgerichte ggz-zorg in Triëst, Italië, en de betekenis hiervan voor Nederland' is de titel van een mooi en veelomvattend boek van Christien Muusse en Sonja van Rooijen. Zie de recensie van Remmers van Veldhuizen in Participatie en Herstel, maa ... Herstel & Participatie - Stichting KernKracht ... . Zie de recensie van Remmers van Veldhuizen in Participatie en Herstel, maart 2016, 51-54. Participatie & Herstel Abonneeservice Adverteren Opleidingen Colofon Auteurs | Meer. Nieuwsbrief Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief ... Deze website en het tijdschrift Passage zijn onder meer bedoeld voor werkers in de maatschappelijke opvang, psychiatrische ziekenhuizen, beschermde woonvormen, dagactiviteitencentra ... Juryrapport Douglas Bennett Award 2010 Het is mij een eer en genoegen namens het bestuur van Kenniscentrum Phrenos hier te mogen staan. In Kenniscentrum Phrenos, ontstaan vanuit een fusie van de Schizofreniestichting en het Kenniscentrum voor Rehabilitatie en Herstel, werken 27 instellingen samen met als doel het persoonlijk herstel en de maatschappelijke participatie van mensen met ... 'Participatie en herstel' is bedoeld voor werkers in wijkteams, gemeentelijke Wmo-functies, beschermende woonvormen en maatschappelijke opvang; in de basispsychiatrie, de klinische en ambulante psychiatrische tweedelijnszorg, in dagactiviteitencentra, arbeidsrehabilitatie- en begeleid lerenprojecten; en in projecten gericht op herstel, empowerment en ervaringsdeskundigheid van mensen met ... Bij herstel, participatie en re-integratie van mensen met autisme zijn de kwaliteitscriteria vanuit patiënt- en naastenperspectief zoals beschreven in het achtergronddocument Kwaliteitscriteria vanuit patiënt- en familieperspectief van belang, met name de kwaliteitscriteria op het gebied van: Het project Herstel & Participatie is een samenwerkingsproject van Kwintes, Parnassiagroep (Bri...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
4,76 MB
BESTANDSNAAM
Participatie en herstel.pdf

OMSCHRIJVING

Participatie en herstel 1e druk is een boek uitgegeven bij UitgeverijS.W.P. B.V.. ISBN 9789088507786 Tijdens een studie tot hulpverlener leer je dat je als therapeut geen persoonlijke ervaringen moet delen. Dit kan schadelijk zijn. Maar is dit eigenlijk wel zo? Inmiddels is er onderzoek gedaan en praktijkervaring opgebouwd die de positieve kant uitwijzen. Het delen van eigen kwetsbaarheid kan positieve gevolgen hebben voor een cliënt. De cliënt kan o.a. het gevoel krijgen dat de hulpverlener hem/haar echt kan begrijpen, wat gelijkheid creëert.Dit themanummer opent Alie Weerman met de paradoxale inzet van ervaringsdeskundigheid in het sociaal werk. Hoezo, paradoxaal? De ervaringsdeskundige die eerst ontwricht was, er nu bovenop gekomen is en weer een acceptabel leven kan leiden, is het lichtend voorbeeld voor de cliënt. Dit kan leiden tot het oordeel: De ervaringsdeskundige kon het, dus waarom de cliënt niet? Maar dit kan ook averechts werken tot een participatie- en herstelplicht, hetgeen niet iedere cliënt kan waar maken. Ook voor ervaringsdeskundigen ligt de lat hoog; wat als je terugvalt? En meer knelpunten worden belicht; die ook voor het opleidingsveld van belang zijn.Tom van Wel vertelt iedere cliënt die bij hem komt over zijn eigen ervaring in de ggz, ook al heeft hij in zijn opleiding geleerd dat dat niet de bedoeling is. Wat vinden de mensen daarvan die bij hem komen voor hulp? Wat voegt de openheid van Van Wel toe aan de behandeling? Hij bevroeg zijn cliënten hierover en doet verslag.Bij IMR-groepen bestaat de begeleiding bij voorkeur uit een trainer met en een zonder ervaringsdeskundigheid. Van der Neut en anderen interviewden cliënten, ervaringsdeskundigen en hulpverleners hierover en vonden een aantal voordelen van deze combinatie. Dit boekje is een speciale editie van het tijdschrift Participatie en Herstel. U vindt tevens ook een boekrecensie, een interview en een column waarin eigen ervaring van hulpverleners met ontwrichting de rode draad vormen.

Wil je het boek lezen?Participatie en herstel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Participatie en herstel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN