De Eerste Wereldoorlog

De Eerste Wereldoorlog - Vandeweyer | Northernlights300.org

...g genoemd. In deze oorlog vechten de 'geallieerden' tegen de 'centralen' ... Seksualiteit tijdens de Eerste Wereldoorlog | Kunst en ... ... . De geallieerden zijn Frankrijk, Groot-Brittannië, Rusland en later ook Amerika. De centralen zijn Duitsland, Oostenrijk en Turkije. De Eerste Wereldoorlog (1914-1918) In 1914 brak de Eerste Wereldoorlog uit, die vier jaar zou duren. Door de industrialisatie, de wapenwedloop en het militarisme was de schade niet te overzien. In dit artikel kun je lezen over de oorzaken, de aanleiding, het verloop en de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog. In 1914 brak de Eerste Wereldoorlog uit. Een oorlog die vier jaar lang ... Eerste Wereldoorlog - Wikipedia ... . In 1914 brak de Eerste Wereldoorlog uit. Een oorlog die vier jaar lang zou duren en aan 10 miljoen soldaten het leven heeft gekost. De Grote Oorlog De Eerste Wereldoorlog is de eerste grote oorlog waar wereldwijd miljoenen soldaten en burgers bij betrokken raken. In dit conflict staan de 'centralen' (Duitsland, Oostenrijk-Hongarije en het Ottomaanse Rijk) tegenover de 'geallieerden' (Frankrijk, Groot-Brittannië en Rusland). De Eerste Wereldoorlog is een van de gruwelijkste oorlogen uit de geschiedenis. De strijdende partijen kwamen al snel in een dodelijke omstrengeling terecht. De Eerste Wereldoorlog begon in 1914, maar de basis ervan werd over de koers van tientallen jaren gelegd in een complex netwerk van nationale belangen, internationale verdragen en vurig nationalisme. Toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak bleef België neutraal. Duitse troepen bezetten echter vrij snel Luxemburg, waarna men in België bezorgd werd over een mogelijke Duitse aanval. De Belgische politiek besloot het ...

INFORMATIE

AUTEUR
Vandeweyer
DIMENSIE
9,46 MB
BESTANDSNAAM
De Eerste Wereldoorlog.pdf

OMSCHRIJVING

De Eerste Wereldoorlog trof België vanaf de eerste dag met volle kracht. Het land was nochtans neutraal en behoorde niet tot de twee elkaar bestrijdende bondgenootschappen. Die aparte positie probeerde het onder impuls van koning Albert vier jaar lang te behouden. Maar de strategische ligging eiste zijn tol. Het Belgische leger werd gedwongen gedurende meer dan vier jaar de strijd aan te gaan met de Duitse agressor. In deze originele analyse wordt het militaire verloop van de oorlog op indringende wijze beschreven en verklaard. Daarbij is er aandacht voor het strategische en het tactische niveau. Zowel de koning-opperbevelhebber als de soldaat komen aan bod. Daarnaast bepaalden de vele technische innovaties, zoals gifgas, tanks, camouflage, loopgraven, nachtelijke patrouilles en scherpschutters, het dagelijks leven en het sterven binnen een strijdmacht waar meer dan 300.000 Belgen deel van uitmaakten. 42.000 van hen overleefden het niet. Nadien was niets meer zoals voorheen.

Wil je het boek lezen?De Eerste Wereldoorlog in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Vandeweyer. Lezen De Eerste Wereldoorlog Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN