A.C.W. Staring (1767-1840)

A.C.W. Staring (1767-1840) - Bert Scova Righini | Northernlights300.org

...r, naar wie de school is vernoemd, woonde op de Wildenborch (een kasteel en landgoed gelegen tussen Lochem en Vorden) ... Biografie homo universalis Staring - HistoriënHistoriën ... . Dit motto geeft uitdrukking aan de wijze waarop de school wil omgaan met leerlingen. Jaarverslag a.c.w. staring (1767-1840), werk. Landheerlijk leven van een denker en doener van statuur Almen is het landelijke dorp, waar in het verleden de dichter en landgoed eigenaar A.C.W. Staring zijn werkzaamheden verrichtte. De naam 'Hoofdige Boer 'staat voor 'koppige boer', want volgens een gedicht van Staring woonde in Almen een boer di ... bol.com | A.C.W. Staring (1767-1840) | 9789057305788 ... ... . De naam 'Hoofdige Boer 'staat voor 'koppige boer', want volgens een gedicht van Staring woonde in Almen een boer die liever door het water bleef waden, dan dat hij over de door Staring nieuw gebouwde brug zou gaan..... Biografie Staring: niet over zijn rol als literator, maar over zijn brede maatschappelijke functioneren Half oktober verschijnt bij Uitgeversmaatschappij Walburg Pers te Zutphen de boekuitgave A.C.W. Staring (1767-1840). Landheerlijk leven van een denker en doener van statuur geschreven door Bert Scova Righini. René Veenman Staring en Horatius. Abstract - It is a well-known fact that the Dutch poet A.C.W. Staring (1767-1840) considered Horace his favourite poet. In this paper Staring's relationship to Horace will be investigated more closely. In an age in which the pindaric style was in vogue Staring, following his own devices, preferred to take the modesty and brevity of Horace's odes as an example ... De dichter en landgoed eigenaar A.C.W. Staring (1767-1840). De 'landman' Staring had oog voor de natuur en de manier waarop hij het landgoed exploiteerde was voor die tijd zeer bijzonder. In de omgeving van Almen werkte hij aan verbetering van de 'afwatering' van de landbouwgronden. A.C.W. Staring, 1767-1840 : landheerlijk leven van een denker en doener van statuur by Bert Scova Righini ( Book ) A.C.W. Staring als verhalend dichter by Cornelis Sipke Jolmers ( Book ) Starings koppige boer : navorsing naar een verhaal in poëzie by August Hans den Boef ( Book ... Rond 1850 in eigendom van de jongste dochter van de beroemde dichter A.C.W. Staring (1767-1840), die in Vorden heeft gewoond. De theekoepel is alleen te bereiken via een voetveer. Met een touw trek je jezelf op het kleine pontje over het water naar de overkant: de plek waar de koepel staat. Rond 1850 in eigendom van de jongste dochter van de beroemde dichter A.C.W. Staring (1767-1840), die in Vorden heeft gewoond. De theekoepel is alleen te bereiken via een voetveer. Met een touw trek je jezelf op het kleine pontje over het water naar de overkant: de plek waar de koepel staat....

INFORMATIE

AUTEUR
Bert Scova Righini
DIMENSIE
9,94 MB
BESTANDSNAAM
A.C.W. Staring (1767-1840).pdf

OMSCHRIJVING

Over het literatorschap van Staring (1767–1840) is al veel geschreven. Als een van de weinige Achterhoekers verwierf hij daarmee, zeker in zijn tijd, nationale faam. Zijn veelzijdige persoonlijkheid kan het beste gekenschetst worden met het in onbruik geraakte begrip homo universalis. Toch bleven veel aspecten van deze enorm belezen en breed geïnteresseerde man onbelicht. Deze biografie wil daaraan, op basis van een schat aan nog niet eerder geraadpleegd materiaal, een einde aan maken. Zo wordt voor het eerst een volledig beeld van Staring geschetst als bestrijder van de wateroverlast in de Achterhoek. Compleet met alle tegenwerking die hij ondervond; de streek zou daar nog decennialang de naweeën van ondervinden. De belichting van zijn vele activiteiten gebeurt niet los van de maatschappelijke omgeving waarin hij opereerde. De nog nauwelijks beschreven markensamenleving en het sociale milieu van de plattelandselite in de Achterhoek komen uitvoerig aan de orde. Ook krijgt de lezer een impressie van de – eveneens vrij onbekende – bosgeschiedenis van de streek. Deze biografie van Gelderlands bekendste dichter schetst daarmee een caleidoscopisch beeld van de Achterhoekse samenleving in Starings tijd. Maar dan met een kritische blik en zonder de bij de geschiedschrijving over dit onderwerp gebruikelijke romantisering.

Wil je het boek lezen?A.C.W. Staring (1767-1840) in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bert Scova Righini. Lezen A.C.W. Staring (1767-1840) Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN