Oog in oog met jakob

Oog in oog met jakob - J. Fokkelman | Northernlights300.org

... een link hebben met de Kempen om hun werk te confronteren met de permanente collectie van het museum ... Oog in oog met jakob - Vink, Gerrit - 9789064512469 ... ... . BESTEL OOG IN OOG MET JACOB BOEHME. Tegelijk met de opening van de tentoonstelling 'Oog voor de wereld' over Jacob Böhme in de Embassy of the Free Mind () van 14 december 2019 tot en met 14 maart 2020 verscheen het boek Oog in oog met Jacob Böhme van Rachel Ritman bij uitgeverij In de Pelikaan. Hieronder volgen onder andere de flaptekst van de nieuwe uitgave, de inleiding door Esther ... Slechts één ding is jammer: er bestaat nog een boek van een andere auteur met exact dezelfde ti ... Oog in oog met jakob en meer Gedichtenbundels! ... ... Slechts één ding is jammer: er bestaat nog een boek van een andere auteur met exact dezelfde titel. Maar laat dat geen bezwaar zijn om oog in oog te gaan staan met Jakob. Gerrit Vink, Oog in oog met Jakob, (Uitgeverij Het Zoeklicht, 2017, 185 blz.) Oog in oog met Jakob is een biografie van de aartsvader op basis van de Bijbelse gegevens en achtergrondinformatie. Maar keer op keer kijken we in de spiegel en ontdekken we de vele parallellen van toen en nu. Een boeiend boek om in één keer uit te lezen. Gratis inpakservice - Oog in oog met Jakob - 9789064512469. Op de hoogte blijven van nieuwe boeken, speciale aanbiedingen en acties in de winkel? Oog in oog met Jakob: Taal: Nederlands : Uitgever: Assen, Van Gorcum, 1981: Bijzonderheden: In goede staat, naam op schutblad: Prijs: € 5,00: Verzendkosten: € 3,64 (binnen Nederland) Meer info: Wuufje uit Goes . Alle boeken van Wuufje Stel een vraag over dit boek aan Wuufje . Bestelling ... Het tekent Jakobs weg als een groeiproces, als menswording. Het ver...

INFORMATIE

AUTEUR
J. Fokkelman
DIMENSIE
10,34 MB
BESTANDSNAAM
Oog in oog met jakob.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek is een artistieke en spirituele verkenning, die een verhalenkrans uit het Oude Testament indringend vertolkt dankzij een nieuwe manier van lezen. Het uitgangspunt, daarvan is het feit, dat de teksten van de Hebreeuwse bijbel hoe sterk ook verschillend in tijd van ontstaan en auteurs, bijna alle van literaire kwaliteit zijn. De oude schrijvers en sprekers richtten zich tot hun gehoor met verhalen en gedichten. De inhoud ervan kan niet worden losgemaakt van de vorm, en daarom is geduldige en liefderijke aandacht voor de gestalte van het verhaal of gedicht de natuurlijke weg naar het gehalte. Op de schijnbare omweg van de vraag hoe er wordt verteld of gezongen vinden we een nauwkeurig antwoord op de hoofdvraag: wat zegt de tekst eigenlijk?een verhalenkrans over Jakob ontmoeten we de man die als stamvader van Israël de aartsvader bij uitstek is, Zijn opwindende levensverhaal is een zelfportret dat het oude Israël voor ons heeft bewaard. Het tekent Jakobs weg als een groeiproces, als menswording. Het verband dat Jakob ontdekt en ervaart tussen 'God zien van aangezicht tot aangezicht' en oog in oog staan met de medemens is niet alleen een keerpunt in zijn leven, maar een geheim van ieder mensenleven. De wijze waarop we hier in aanraking komen met het drieduizend jaarjonge verhaal doet recht aan de psychologische diepgang en de rijkdom aan spirituele betekenissen die de Hebreeuwse bijbel kenmerken, Aan deze herziene tweede druk heeft de schrijver een nieuw essay over psychologie en bijbels, vertellen toegevoegd.

Wil je het boek lezen?Oog in oog met jakob in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J. Fokkelman. Lezen Oog in oog met jakob Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN