Stadbouwkunst

Stadbouwkunst - Rossem V. van | Northernlights300.org

... bij de start van de houw van De Resident, een omvangrijk project gelegen tussen Centraal Station en ... dromen van rijsoord dreaming of rijsoord wilhelmina ... ... ... Stadbouwkunst verschijnt bij de start van de houw van De Resident, een omvangrijk project gelegen tussen Centraal Station en Stadhuis in Den Haag. De Weense architect Rob Krier heeft voor dit gebied een dwingende stedelijke context ontworpen, die ingevuld is door de architecten Gunnar Daan, Bert Dirrix, Peter Drijver, Michael Graves, Karelse Van der Meer, Adolfo Natalini, Cesar Pelli, Sjoerd ... Het laatste nieuws met duiding van redacteuren, achtergronden, columns, opinie, wetenschap, en r ... vincent van rossem stadbouwkunst | De Volkskrant ... ... Het laatste nieuws met duiding van redacteuren, achtergronden, columns, opinie, wetenschap, en recensies van kunst & cultuur door de Volkskrant. Stadbouwkunst | ISBN 9789056620127 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De ...

INFORMATIE

AUTEUR
Rossem V. van
DIMENSIE
11,50 MB
BESTANDSNAAM
Stadbouwkunst.pdf

OMSCHRIJVING

Stadbouwkunst verschijnt bij de start van de houw van De Resident, een omvangrijk project gelegen tussen Centraal Station en Stadhuis in Den Haag. De Weense architect Rob Krier heeft voor dit gebied een dwingende stedelijke context ontworpen, die ingevuld is door de architecten Gunnar Daan, Bert Dirrix, Peter Drijver, Michael Graves, Karelse Van der Meer, Adolfo Natalini, Cesar Pelli, Sjoerd Soeters en CH & Partners. Een (Voor Nederland) uniek stadsbeeld zal het resultaat zijn van dit project. Uitgebreid en royaal geïllustreerd worden de verschillende onderdelen van het plan in deze publikatie gedocumenteerd. Vincent van Rossem schetst in zijn polemisch essay de naoorlogse ontwikkelingen in de bouwkunst en stedebouw. Tijdens en na de desintegratie van de Moderne Beweging gedurende de jaren vijftig en zestig, zijn diverse publikaties verschenen over de relatie architectuur - stad. Inmiddels is veel van deze theorievorming doorgesijpeld naar de praktijk, waardoor de strenge principes van de functionele stedebouw zijn aangepast. De auteur beschrijft deze ontwikkelingen en laat zien - met De Resident als concreet voorbeeld - hoe de kritiek op de architectuur en stedebouw van de Moderne Beweging heeft geleid tot een andere aanpak van stedelijke vernieuwing.Behalve deze historische context wordt het ontstaansproces van De Resident beschreven. Het project is een voorbeeld van een bijzondere planfilosolie en werkwijze, gekenmerkt door de opmerkelijke samenwerking van rijksoverheid, stedelijk bestuur, projectontwikkelaar, stedebouwkundige en de negen architecten. De auteur Vincent van Rossem (architectuur historicus) heeft vanaf 1993 als verslag1eQger en criticus dit planproces gevolgd.

Wil je het boek lezen?Stadbouwkunst in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rossem V. van. Lezen Stadbouwkunst Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN