Handelingen der Apostelen

Handelingen der Apostelen - H.F. Kohlbrugge | Northernlights300.org

...ij is de schrijver van beide boeken, de enige niet-Joodse schrijver van het Nieuwe Testament, waarschijnlijk afkomstig uit Antiochië in het huidige Syrië ... Handelingen der Apostelen 2v 1-4 - 2013 - Dr. Henk Vreekamp ... . Handelingen van de Apostelen is het vijfde boek van het Nieuwe Testament en volgt op de vier evangeliën. Het wordt traditioneel toegeschreven aan de evangelist Lucas . Handelingen vertelt over de Hemelvaart , de uitstorting van de Heilige Geest , de eerste christenen en de reizen van Petrus en Paulus . 1 Om de murmurering der Grieksen tegen de Hebreeën worden van de gemeente zeven diakenen verkoren. 6 En van de apostelen door oplegging der handen beves ... Handelingen 1 (NBV) - EO.nl/Bijbel ... . 1 Om de murmurering der Grieksen tegen de Hebreeën worden van de gemeente zeven diakenen verkoren. 6 En van de apostelen door oplegging der handen bevestigd. 7 Velen begeven zich tot de gemeente, ook priesters. 8 Stefanus, een uit de diakenen, doet vele wonderen; en die van de synagoge der Libertijnen en anderen staan tegen hem op. 10 Als zij diens geest en wijsheid niet konden tegenstaan ... Handelingen der Apostelen 2v 1-4 - 2013 . Schriftlezingen: 1 e lezing Genesis 11: 1-9 . 1 Ooit werd er op de hele aarde één enkele taal gesproken. 2 Toen de mensen in oostelijke richting trokken, kwamen ze in Sinear bij een vlakte, en daar vestigden ze zich. 3 Ze zeiden tegen elkaar: 'Laten we van klei blokken vormen en die goed bakken in ... Handelingen 2 Handelinge ... 2. NBV 1 bijbel. Gerelateerde info . Opties . ... 6 Toen het geluid weerklonk, dromden ze samen en ze raakten geheel in verwarring omdat ieder de apostelen en de andere leerlingen in zijn eigen taal hoorde spreken. ... "Aan het einde der tijden, zegt God, Het woord 'handelingen' betekent 'daden' en een 'apostel' is iemand die door God is gestuurd. Hij is zijn boodschapper: hij moet het goede nieuws van Jezus aan de mensen vertellen. Het bijbelboek HANDELINGEN gaat dus over de dingen die apostelen hebben gedaan in de eerste tijd nadat Jezus naar de hemel was gegaan en ze de Heilige Geest hadden ontvangen. Handelingen der Apostelen | ISBN 9789057193194 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Handelingen 28. Paulus op Malta 1 Eenmaal aan land hoorden we dat het eiland Malta heette. 2 De bewoners van het eiland waren heel erg vriendelijk voor ons. Ze staken een groot vuur aan en haalden ons er allemaal bij. Want het was erg koud en het regende. 1 1 HANDELINGEN DER APOSTELEN VIJF EN TWINTIG LEERREDENEN Uitgesproken in 1873 door Dr. H. F. KOHLBRUGGE, Theol. Doctor en predikant der Nederlands Gereformeerde Gemeente te Elberfeld UIT HET HOOGDUITS UITGAVE IN SAMENWERKING MET VERENIGING TOT UITGAVE VAN GEREFORMEERDE GESCHRIFTEN TE AMSTERDAM Eerste uitgave 1896 Volgende uitgave UITGEVER T. WEVER, FRANEKER STICHTING DE GIHONBRON Voltaweg 18 ......

INFORMATIE

AUTEUR
H.F. Kohlbrugge
DIMENSIE
3,98 MB
BESTANDSNAAM
Handelingen der Apostelen.pdf

OMSCHRIJVING

Handelingen der ApostelenHoofdstuk 2-10 in vijf en twintig leerredenenIn deze leerredenen geeft Kohlbrügge niet alleen een inzage in de verkondiging van de Heilige Schrift, maar rijkt hij ook tal van fijne opmerkingen aan, zodat deze leerredenen ook bruikbaar zijn als hulpmiddel bij exegese.

Wil je het boek lezen?Handelingen der Apostelen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur H.F. Kohlbrugge. Lezen Handelingen der Apostelen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN