De uitvreter / Titaantjes / Dichtertje / Mene Tekel

De uitvreter / Titaantjes / Dichtertje / Mene Tekel - Nescio | Northernlights300.org

... enkele malen herdrukt, de laatste keer samen met het in 1946 verschenen Mene Tekel ... Nescio (1882-1961) | Koninklijke Bibliotheek ... . De uitvreter, Titaantjes, Dichtertje Inclusief opdrachten Docentinformatie Nescio 1918; Over deze site. Home; Contact; Colofon; Websitevoorwaarden; Ik wil niet meer worden gevolgd door Google Analytics Klik hier voor opt-out. Let op, deze functie werkt niet op mobiele apparaten ... Tijd en vertelde tijd: De tijd waarin dit verhaal zich afspeelt is ongeveer in 1900. De Titaantjes is een vervolg op De Uitvreter. Hoe lang de vertelde tijd is is nie ... De uitvreter, Titaantjes, Dichtertje - Scholieren.com ... . De Titaantjes is een vervolg op De Uitvreter. Hoe lang de vertelde tijd is is niet erg duidelijk. Het zal ongeveer 10 jaar zijn. In hoofdstuk 7 vindt er een tijdsverdichting van 6 jaar plaats. Het verhaal wordt niet chronologisch verteld. Nescio [J.H.F. Grönloh], 'Den Uitvreter, Titaantjes en Het Dichtertje' in Den Uitvreter, Titaantjes, Het Dichtertje, Mene Tekel. 's-Gravenhage, 2009, 38e druk [1956]. Nijgh & Van Ditmar, ISBN 9023672127. Inhoudsweergave: De Uitvreter Dit verhaal is het eerste in de reeks van novellen geschreven door Nescio. De drie verhalen De uitvreter, Titaantjes en Dichtertje werden tijdens het leven van Nescio (pseudoniem van J.H.F. Grönloh) slechts enkele malen herdrukt, de laatste keer samen met het in 1946 verschenen Mene Tekel. De drie verhalen De uitvreter, Titaantjes en Dichtertje werden tijdens het leven van Nescio (pseudoniem van J.H.F. Grönloh) slechts enkele malen herdrukt, de laatste keer samen met het in 1946 verschenen Mene Tekel. "De uitvreter" (1911), "Titaantjes" (1915), "Dichtertje" (1918) en "Mene Tekel" (1946) zijn het beste wat Nescio, pseudoniem van J.H.F Grönloh (1882 - 1961) heeft geschreven. De eerste drie zijn wat langere verhalen, nog net geen novellen. "Mene Tekel" is het titelverhaal van een kleine bundel met korte verhalen. In 1918 debuteerde Nescio (pseudoniem van J.H.F. Grönloh) in boekvorm met de drie verhalen De uitvreter, Titaantjes en Dichtertje. Tijdens zijn leven werden deze verhalen slechts enkele malen herdrukt, de laatste keer samen met het in 1946 verschenen Mene Tekel, maar inmiddels behoren deze vertellingen met de zo eigen relativerende en melancholieke kijk op idealen, hoge verwachtingen en ... De drie verhalen De uitvreter, Titaantjes en Dichtertje werden tijdens het leven van Nescio (pseudoniem van J.H.F. Grönloh) slechts enkele malen herdrukt, de laatste keer samen met het in 1946 verschenen Mene Tekel.Intussen behoren deze vertellingen met de zo eigen relativerende en melancholieke kijk op idealen, hoge verwachtingen en wereldbestormers tot het mooiste uit de schatkamer van de ... Eerste uitgave...

INFORMATIE

AUTEUR
Nescio
DIMENSIE
11,67 MB
BESTANDSNAAM
De uitvreter / Titaantjes / Dichtertje / Mene Tekel.pdf

OMSCHRIJVING

De drie verhalen De uitvreter, Titaantjes en Dichtertje werden tijdens het leven van Nescio (pseudoniem van J.H.F. Grönloh) slechts enkele malen herdrukt, de laatste keer samen met het in 1946 verschenen Mene Tekel. Intussen behoren deze vertellingen met de zo eigen relativerende en melancholieke kijk op idealen, hoge verwachtingen en wereldbestormers tot het mooiste uit de schatkamer van de Nederlandse literatuur.Jongens waren we, maar aardige jongens. Al zeg ik ’t zelf. We zijn nu veel wijzer, stakkerig wijs zijn we, behalve Bavink, die mal geworden is.

Wil je het boek lezen?De uitvreter / Titaantjes / Dichtertje / Mene Tekel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nescio. Lezen De uitvreter / Titaantjes / Dichtertje / Mene Tekel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN