Zoönose

Zoönose - David Quammen | Northernlights300.org

... uw werknemers en omwonenden van uw bedrijf beschermen en vermindert het gebruik van antibiotica ... Zoönosen | Levende Have ... . Via dit formulier kunt u zich opgegeven voor het Keurmerk Zoönosen. Het Keurmerk Zoönosen kost in 2020 €78,75 per jaar excl. BTW. en is jaarlijks opzegbaar. Zoönosen (zoonoses) zijn infectieziekten die tussen dieren en mensen en omgekeerd kunnen worden overgedragen. Soms vormen zij een grote bedreiging voor de gezondheid van mensen, in andere gevallen is het risico veel kleiner. Er moet onderscheid gemaakt worden tussen infecties die ontstaan door het houden van dieren en ... Zoönose - Wikipedia ... . Er moet onderscheid gemaakt worden tussen infecties die ontstaan door het houden van dieren en infecties die ontstaan door het consumeren van producten van dierlijke ... De categorie Zoönose biedt een overzicht van artikelen over zoönose, een infectieziekte die kan worden overgedragen van dieren op mensen.: Hulpmiddelen: Alle categorieën - Toon bovenliggende categorieboom (png/svg) - Toon onderliggende categorieboom (png/svg) - Zoek artikelen met PetScan Hoe kunnen mensen met een zoönose besmet raken? De besmettingsroutes en verschijningsvormen van zoönosen zijn erg uiteenlopend. Zoönosen kunnen bijvoorbeeld worden overgedragen via de lucht, door zwemmen in besmet water, door bijten en besmet voedsel. Zoönosen zijn infectieziekten die bij dieren voorkomen, maar ook naar mensen kunnen worden overgedragen. Door vlooien overgebrachte zoönosen Zoönose is opgebouwd uit twee klassiek Griekse woorden: zoön, dat 'levend wezen, dier' betekent, en nosos, 'ziekte'. Het woord duidt een ziekte aan die van dieren op mensen kan overgaan. Het dier hoeft er niet eens (erg) ziek van te worden, maar de mens is er juist gevoelig voor. Omdat Salmonella overgebracht kan worden van dieren op mensen, geldt salmonellose als een zoönose. Komt salmonellose veel voor bij mensen? Een besmetting met Salmonella kan men zowel in Nederland als in het buitenland opgelopen worden. In landen met mindere hygiënische omstandigheden is de kans op infectie groter dan in Nederland....

INFORMATIE

AUTEUR
David Quammen
DIMENSIE
12,15 MB
BESTANDSNAAM
Zoönose.pdf

OMSCHRIJVING

In Zoönose neemt David Quammen je mee op een adembenemende speurtocht naar ziekten waarbij sprake is van zoönose, oftewel soortoverschrijdende overdracht. Hij laat overtuigend zien dat het niet de eerste keer is dat er gevaar dreigt.De wereld houdt zijn adem in. Het nieuwe coronavirus (sars-CoV-2), dat de ziekte Covid-19 veroorzaakt, heeft zich in korte tijd over alle continenten verspreid. Een wereldwijde pandemie is een feit. Maar dit is niet de eerste keer dat er gevaar dreigt. De epidemieën van sars en de Mexicaanse griep konden nog net in de kiem gesmoord worden. Ziekten als vogelgriep, ebola, hiv, en in ons eigen land q-koorts, hebben één ding gemeen: ze zijn afkomstig van in het wild levende dieren en worden op mensen overgebracht via een proces dat zoönose of spillover wordt genoemd: "soortoverschrijdende overdracht' (in het geval van het huidige coronavirus waarschijnlijk via vleermuizen). Maar bij veel ziekten blijft de bron onvindbaar – en dus onbeheersbaar. In Zoönose neemt David Quammen de lezer mee op een adembenemen-de speurtocht naar de verwekkers van deze ziekten. Hij doet verslag van avontuurlijke onderzoeken in het veld – vleermuizen vangen in China, gorilla's op de voet volgen in Congo – met de voornaamste deskundigen op het gebied van infectieziekten. Dit boek is onmisbaar voor wie meer wil snappen over de wetenschappelijke en ecologische achtergronden van de huidige coronacrisis.

Wil je het boek lezen?Zoönose in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur David Quammen. Lezen Zoönose Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN