't Hooge Nest

't Hooge Nest - Roxane van Iperen | Northernlights300.org

...in het Gooi. Terwijl de laatste Joden in Nederland worden opgejaagd gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het ging door, pal onder de neus van NSB-buren en nazikopstukken ... Hoe twee joodse zussen een onderduikcentrum runden in het ... ... . Ze komen terecht in 't Hooge Nest, een villa verscholen in de bossen van 't Gooi. Spoedig zal het huis onder hun leiding uitgroeien tot een van de grootste onderduikadressen in Nederland. Terwijl de laatste joden in het land worden opgejaagd gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het gaat door, pal onder de neus van NSB-buren en nazikopstukken. Geschreven bij 't Hooge Nest "Vertel dit verhaal!" het gruwelijk verbazende en waar gebeurde verhaal van 't Hooge Nest. Roxane van Iperen en haar echtgenoot zijn in 2012 op zoek naar aan andere woning. ... 't Hooge Nest - Roxane van Iperen - 9789048841783 | Bruna.nl ... . Geschreven bij 't Hooge Nest "Vertel dit verhaal!" het gruwelijk verbazende en waar gebeurde verhaal van 't Hooge Nest. Roxane van Iperen en haar echtgenoot zijn in 2012 op zoek naar aan andere woning. Toen zij in Naarden 't Hooge Nest zagen staan, wisten ze het direct. Dit zoeken we! Wat een prachtige plek! Roxane van Iperen t Hooge Nest Recensie. Roxane van Iperen is met haar gezin op huizenjacht,het is 2012, en een hutje op de hei moet het worden. Dan , zodra zij het bospad oprijden en het huis zich tussen de bomen aan hen openbaart, zijn zij verkocht. Niet bepaald een hutje, het huis is enorm en draagt niet voor niets de naam: 't Hooge nest. In 2012 komt Roxane van Iperen met haar gezin in 't Hooge Nest wonen; een prachti...

INFORMATIE

AUTEUR
Roxane van Iperen
DIMENSIE
4,16 MB
BESTANDSNAAM
't Hooge Nest.pdf

OMSCHRIJVING

'Wanneer er gevochten moet worden, moet er maar gevochten worden. Je kunt jezelf niet ontrouw worden. Je kunt jezelf ook niets wijsmaken. We stonden ervoor. We hebben gedaan wat we moesten doen, wat we konden doen. Niet meer en niet minder.' Janny Brandes-BrilleslijperTijdens de Tweede Wereldoorlog zijn de twee joodse zussen Janny en Lien Brilleslijper actief in het verzet in Amsterdam en Den Haag. Als het net zich rond hen begint te sluiten, moeten ze onderduiken. Ze komen terecht in 't Hooge Nest, een villa verscholen in de bossen van 't Gooi. Spoedig zal het huis onder hun leiding uitgroeien tot een van de grootste onderduikadressen in Nederland.Terwijl de laatste joden in het land worden opgejaagd gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het gaat door, pal onder de neus van nsb-buren en nazikopstukken. Als het einde van de oorlog in zicht is wordt het Nest verraden en de familie Brilleslijper belandt met het laatste transport in Auschwitz, samen met de familie Frank.'t Hooge Nest is een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden, en brengt een ongekende geschiedenis met kracht tot leven.

Wil je het boek lezen?'t Hooge Nest in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Roxane van Iperen. Lezen 't Hooge Nest Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN