Utrecht Hooligans

Utrecht Hooligans - Daniel M. van Doorn | Northernlights300.org

...a het succes van Crimineel Utrecht onderzoeken Daniel van ... Hooliganisme - Wikipedia ... ... Een boek over het 'zwarte randje' van Utrecht: de hooligans. Onze stad is de bakermat van het hooliganisme, stellen auteurs Evert van der Zouw en Daniel M. van Doorn. Maar het gaat ze niet om ... Feyenoord- en Utrecht-hooligans zitten samen in de studio als Ajax-hooligans de boel komen verstoren. Nog voordat het programma de lucht ingaat, raken de groepen met elkaar slaags waarna de knokpartij buiten verder gaat. In 2014 wordt de lange Rotterdammer geportretteerd in d ... dumpert.nl - Utrecht-hooligans op knokvakantie in Frankrijk ... . In 2014 wordt de lange Rotterdammer geportretteerd in de korte docu Feyenoord Till I Die. Utrecht Hooligans schetst een onromantisch, maar een tegelijk fascinerend en schokkend beeld dat behoorlijk schuurt. Alles draait om liefde voor de stad, want 'we komen niet voor het voetbal'. Vergeet daarom Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Hooligans uit Utrecht en Rotterdam smeden plannen om zaterdag opnieuw te gaan rellen in de Utrechtse wijk Ondiep. Ze hebben de voetbalwedstrijd tussen de Utrechtse club DHSC en de amateurs van SC ... Utrecht Hooligans schetst een onromantisch, maar een tegelijk fascinerend en schokkend beeld dat behoorlijk schuurt. Alles draait om liefde voor de stad, want 'we komen niet voor het voetbal'. Vergeet daarom Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De absolute pioniers van het Nederlandse hooliganisme komen uit Utrecht. Supporters van FC Utrecht zijn zaterdag slaags geraakt in Frankrijk. Dat gebeurde voorafgaand aan het duel tussen Sedan en SC Bastia in de Championat National 2, het vierde niveau in Frankrijk. Utrecht-hooligans op knokvakantie in Frankrijk. Knokken in samen met Bastia ...

INFORMATIE

AUTEUR
Daniel M. van Doorn
DIMENSIE
3,35 MB
BESTANDSNAAM
Utrecht Hooligans.pdf

OMSCHRIJVING

Jongens en mannen hangen in de hekken, worden opgejaagd door briesende politiepaarden, ademen de kruitdampen van vuurwerk, trekken stenen uit de grond en proeven hun eigen bloed. Van de treinstelslopers uit de jaren zeventig tot de bikkelharde knokkers in de huidige geheime bosgevechten. Utrecht Hooligans schetst een onromantisch, maar een tegelijk fascinerend en schokkend beeld dat behoorlijk schuurt. Alles draait om liefde voor de stad, want "we komen niet voor het voetbal'. Vergeet daarom Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De absolute pioniers van het Nederlandse hooliganisme komen uit Utrecht. Na het succes van Crimineel Utrecht onderzoeken Daniel van Doorn en Evert van der Zouw opnieuw een duistere kant van hun geliefde stad Utrecht. In Utrecht Hooligans nemen zij de lezers mee in de geschiedenis van de oudste harde kern van Nederland.Dankzij hun kennis en betrokkenheid bij de groep wonnen beide auteurs het vertrouwen van de absolute top van de Utrechtse hooligans. Urenlang spraken zij met de kopstukken van de verschillende generaties. Talloze schokkende verhalen werden opgetekend. Ook brachten ze vele dagen door in de stadsarchieven en lazen vele dossiers, kranten en politierapporten over het hooliganisme door de jaren heen.Misdaadjournalist Bas van Hout (1959) maakte kennis met de Utrechtse hooligans voor zijn legendarische televisieprogramma Harde Kern. Hij schreef een passend voorwoord. Evert van der Zouw (1976) en Daniel M. van Doorn (1986) verzamelen al vele jaren alle beschikbare informatie over voetbalgeweld en misdaad in Nederland en over hun woonplaats Utrecht in het bijzonder. Na Crimineel Utrecht bundelden ze voor Utrecht Hooligans opnieuw hun kennis en krachten.

Wil je het boek lezen?Utrecht Hooligans in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Daniel M. van Doorn. Lezen Utrecht Hooligans Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN