Tribaal Kantoorgedoe

Tribaal Kantoorgedoe - Danielle Braun | Northernlights300.org

...ijden stopt. Heel veel originele gedachten die soms lijnrecht tegen de gevestigde mening ingaan ... Danielle Braun - Tribaal Kantoorgedoe - YouTube ... . Tribaal Kantoorgedoe. Omdat ons tribale brein… eigenlijk hunkert naar gezelschap. Naar samen. Naar een tribe. Juist daarom nu. Lees het zelf of bestel het voor je collega. Om hem/haar aan te moedigen met het thuisonderwijs van de kids. Om je lieve collega te laten weten dat je hem/haar mist. Recensie Tribaal kantoorgedoe - 'Braun heeft heel wat te vertellen. Organisatie. In dertig korte hoofdstukken maakt Danielle Braun je deelgenoot in haar antropol ... PDF Tribaal Kantoorgedoe - Managementboek.nl ... . Organisatie. In dertig korte hoofdstukken maakt Danielle Braun je deelgenoot in haar antropologische visie op ons (werkzame) leven. De dertig hoofdstukken zijn al eerder verschenen als columns in verschillende kranten. Tribaal kantoorgedoe is een spiegel. Een boekje dat je naar jezelf laat kijken. Naar je collega die koffie nummer 28 met schuim wil hebben. Korte verhalen over tribaal kantoorgedoe. En over de wereld daarbuiten. In Tribaal Kantoorgedoe kijkt Daniëlle Braun met veel plezier naar de sabeltandtijgerjager in de moderne maatschappij. Losgeslagen van zijn tribe, is hij wanhopig op zoek naar lotgenoten en geestverwanten om zich geborgen te weten. In een groep. Met een duidelijke leider. Leestip: ''Tribaal kantoorgedoe'' van antropoloog Danielle Braun. Antropoloog Daniëlle Braun onderzoekt groepsgedrag en leiderschap. Met haar boek '' Tribaal kantoorgedoe'' houdt Braun je een spiegel voor. Niet alleen op de werkvloer, ook in de samenleving. In Tribaal kantoorgedoe leer je op een antropologische manier naar jezelf kijken. Niet alleen op de werkvloer, ook in de samenleving. Schrijfster en antropoloog Danielle Braun onderzoekt groepsgedrag en leiderschap. Tribale wezen. In het dagelijks leven nemen we ons tribale wezen altijd mee. Het boek Tribaal Kantoorgedoe, geschreven door Danielle Braun, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Tribaal Kantoorgedoe van Danielle Braun is een dun boekje met veel doordenkers. Bundeling van 30 columns over corporate antropologie, waaronder pinkwashing. Daniëlle Braun, geeft met "Tribaal kantoorgedoe" advies voor de weg terug naar kantoor, Terug naar kantoor. Ik moet er niet aan denken. Van mijn 19 e tot mijn 29 e jaar had ik een kantoorbaan. Ik hield het ...

INFORMATIE

AUTEUR
Danielle Braun
DIMENSIE
7,25 MB
BESTANDSNAAM
Tribaal Kantoorgedoe.pdf

OMSCHRIJVING

We willen zo graag verlicht zijn. Democratisch, rationeel, meelevend, open, transparant. Maar dat zijn we nog maar heel kort. We zijn homo sapiens. Tribale wezens. Onze prefrontale cortex is nog maar kort geleden ontstaan. Als het spannend is, schakelen we over op ons oerbrein, reptielenhoofd, mammoetjagersinstinct.In kantoorpanden nemen we ons tribale wezen mee. Regelmatig popt het op. Dan stelen we paperclips, duiken het archief in met de sexy baas, declareren we extra kilometers, pesten we de nieuwe collega met een raar Drents accent weg. We snellen koppen, vangen mammoeten, flirten zakelijk, verschansen ons achter muren en vuren pijlen op elkaar af.Ons tribale brein houdt van hiërarchie en van paarvorming. Van ordening. Van samen mammoeten vangen. Als we wat meer naar die oerstem zouden luisteren, hoeven we er niet zo tegen te vechten. Kunnen we wat milder zijn. En meer lachen om onszelf. Want ons tribale brein is best oké. Eigenlijk willen we lief, samen, aandacht verbonden zijn als in een oude tribe.Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog. Reist de wereld rond op zoek naar wat we van tribes overal op de wereld kunnen leren in boardrooms en op werkvloeren. Schrijver van de boeken 'De Corporate Tribe', 'Building Tribes' en 'Da's gek'. Stond 25 jaar met haar voeten in de bestuurlijke klei. Promoveerde op een onderzoek naar politiecultuur. Danielle begeleidt leiders bij conflict en verandering. Ze is directeur van de Academie voor Organisatiecultuur. Maakt theater. Schrijft columns en opiniestukken voor kranten en op social media. Onder de titel #antropoloogdesvaderlands geeft ze duiding aan de dingen die om ons heen gebeuren. In kantoren. En in de samenleving. Ze duidt, verbaast, verwondert, ontploft, huilt en schaterlacht.

Wil je het boek lezen?Tribaal Kantoorgedoe in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Danielle Braun. Lezen Tribaal Kantoorgedoe Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN