De wondere wereld van dementie

De wondere wereld van dementie - Bob Verbraeck | Northernlights300.org

...aat dan wij dachten! Volgend jaar vindt De wondere wereld van dementie plaats op 7 oktober 2020! _____ Ook aanwezig waren: Barry Emons is actief in de ontwikkeling, productie en verkoop van een breed scala aan producten voor de zorgsector in de breedste zin van het woord ... De wondere wereld van dementie - Expertisecentrum Dementie ... ... . De wondere wereld van dementie Datum : 11-10-2017 Tijdens dit derde congres over de wondere wereld van dementie dat we organiseren in samenwerking met sociaal geriater Anneke van der Plaats en het BreinCollectief krijg je informatie, tips, handreikingen en adviezen en leer je hoe je een waardevolle bijdrage kunt leveren aan de kwaliteit van leven en het geluk van mensen met dementie. Tijdens dit vierde congres over de wondere wereld van dementie dat we organiseerden in samenwerking met het BreinCollectief kregen de deelnemers weer heel veel informatie, tips, handreikingen en adviezen en leerden ze hoe je een waardevolle bijdrage kunt leveren aan de ... De wondere wereld van dementie - Dé Dementie-winkel.nl ... . Tijdens dit vierde congres over de wondere wereld van dementie dat we organiseerden in samenwerking met het BreinCollectief kregen de deelnemers weer heel veel informatie, tips, handreikingen en adviezen en leerden ze hoe je een waardevolle bijdrage kunt leveren aan de kwaliteit van leven en het geluk van mensen met dementie. De lezing 'De wondere wereld van dementie' over de inzichten van dr. Anneke van der Plaats en haar visie op Omgevingszorg vanuit de moderne hersenkunde is relevant voor iedereen die privé of via haar/zijn werk in aanraking komt met mensen met dementie. De wondere wereld van dementie geeft een geheel nieuwe kijk op de werking van hersenen bij dementerende ouderen. Duidelijk wordt wat de invloed is van de omgeving op het ontstaan van gedrag. Deze vorm van zorg (omgevingszorg) vermindert probleemgedrag. Een dementerende gaat zelfs beter functioneren en blijkt tot meer in staat dan wij dachten! Duidelijk wordt hoe dementerenden omgaan met ... De wondere wereld van dementie geeft een geheel nieuwe kijk op de werking van hersenen bij dementerende ouderen. Duidelijk wordt wat de invloed is van de omgeving op het ontstaan van gedrag. Deze vorm van zorg (omgevingszorg) vermindert probleemgedrag. Ee De wondere wereld van dementie geeft een geheel nieuwe kijk op de werking van hersenen bij dementerende ouderen. Duidelijk wordt wat de invloed is van de omgeving op het ontstaan van gedrag. Deze vorm van zorg (omgevingszorg) vermindert probleemgedra De wondere wereld van dementie geeft een geheel nieuwe kijk op de werking van hersenen bij dementerende ouderen. Duidelijk wordt wat de invloed is van de omgeving op het ontstaan van gedrag. Deze vorm van zorg (omgevingszorg) vermindert probleemgedrag. Een dementerende gaa...

INFORMATIE

AUTEUR
Bob Verbraeck
DIMENSIE
12,69 MB
BESTANDSNAAM
De wondere wereld van dementie.pdf

OMSCHRIJVING

De wondere wereld van dementie 3e druk is een boek van Bob Verbraeck uitgegeven bij Springer Media B.V.. ISBN 9789036815550 De wondere wereld van dementie geeft een geheel nieuwe kijk op de werking van hersenen bij dementerende ouderen. Duidelijk wordt wat de invloed is van de omgeving op het ontstaan van gedrag. Deze vorm van zorg (omgevingszorg) vermindert probleemgedrag. Een dementerende gaat zelfs beter functioneren en blijkt tot meer in staat dan wij dachten! Duidelijk wordt hoe dementerenden omgaan met verschillende prikkels uit de omgeving en waarom het doseren van prikkels zo belangrijk is. Hoe we het faalgevoel van dementerenden kunnen verminderen, waardoor zij minder angstig worden. Hoe we doelgerichte bewegingen kunnen bevorderen, waardoor de verzorging en de begeleiding gemakkelijker verlopen. En hoe we de omgeving van dementerenden dienen in te richten waardoor een dementerende zich veilig en prettig voelt. Het boek is een welkome aanvulling op alles wat al bekend is over de psychosociale begeleiding van dementerenden, waarbij veel gebruikgemaakt wordt van praktijkvoorbeelden. Het is geschreven voor helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen. Dr. Anneke van der Plaats heeft jaren als verpleeghuisarts gewerkt en is gespecialiseerd in gedragsproblemen bij mensen met hersenaandoeningen. Momenteel werkt zij freelance als docent en ouderenadviseur. Bob Verbraeck was tot aan zijn overlijden in 2012 trainer en gespecialiseerd in de ouderenpsychiatrie. Vanuit zijn eigen bedrijf gaf hij trainingen aan verzorgenden, verpleegkundigen en (para)medici, vooral in verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg. Ook begeleidde hij teams bij het invoeren van nieuwe werkwijzen.

Wil je het boek lezen?De wondere wereld van dementie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bob Verbraeck. Lezen De wondere wereld van dementie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN