De Russische bibliotheek - Misdaad en straf

De Russische bibliotheek - Misdaad en straf - Fjodor Dostojevski | Northernlights300.org

...gol, Poesjkin, Toergenjev, Pisemski, Saltykov, Tolstoj en Tsjechov in vertalingen van Charles B ... Misdaad en straf - Fjodor Dostojevski - (ISBN ... - De Slegte ... . Timmer, Karel van het Reve, Tom Eekman en anderen. Misdaad en straf (De Russische bibliotheek) (Dutch Edition) eBook: Dostojevski, Fjodor, Boland, Hans: Amazon.co.uk: Kindle Store De Russische bibliotheek 5 - Misdaad en straf (eBook) De Russische bibliotheek 5 - Misdaad en straf is een geweldig boek. We raden u aan het boek van De Russische bibliotheek 5 - Misdaad en straf PDF te downloaden op onze website pianofortefestival.nl Er zijn ook andere boeken van de auteur De Russische bibliotheek 5 - Misdaad en straf Alica ... bol.com | De Russische bibliotheek 5 - Misdaad en straf ... ... .nl Er zijn ook andere boeken van de auteur De Russische bibliotheek 5 - Misdaad en straf Alica en de Duistere Koningin boek .epub Bernhard Hennen. Allemaal sprookjes boek - Annie M.G. Schmidt .epub. Ambitie.info BPV werken in de detailhandel ebook - J.D.M. Steenbergen .pdf. Ander licht 12849250. ANWB Charmecampings / Spanje Portugal ebook - Bianca Bartels .pdf. Eén van de boeken uit de serie De Russische bibliotheek. Omschrijving 'Misdaad en straf is zo ongeveer de beroemdste detectiveroman uit de wereldliteratuur, geschreven met een geweldige handicap voor de schrijver: de lezer weet wie het gedaan heeft, en wordt toch in voortdurende spanning gehouden of de dader gepakt wordt of niet.' De analyses hebben een beeld achtergelaten van 'Misdaad en straf' als een loodzwaar boek vol grote ernst en nihilisme. Maar niets is minder waar: in Hans Bolands nieuwe vertaling, én in goede negentiende-eeuwse traditie, pakt het boek uit als een bijzonder levendig relaas, niet alleen van de moord, maar ook van talloze andere gebeurtenissen die losjes met elkaar verweven zijn. Misdaad en straf (alternatieve titel: Schuld en boete) (Russisch: Преступление и наказание, Prestoeplenië i nakazanië) is een roman in zes delen met epiloog van de Russische schrijver Fjodor Dostojevski uit 1866. 23 relaties. In Misdaad en straf culmineren vele thema's die Dostojevski in zijn eerdere werk ook hadden beziggehouden: we treffen de onderkant van de samenleving, die als nergens anders in de Gouden Eeuw van de Russische literatuur een stem en een landschap krijgt. 'Misdaad en straf is zo ongeveer de beroemdste detectiveroman uit de wereldliteratuur, geschreven met een geweldige handicap voor de schrijver: de lezer weet wie het gedaan heeft, en wordt toch in voortdurende spanning gehouden of de dader gepakt wordt of niet.' Een student denkt met de moord op een woekeraarster een goede daad gesteld te hebben, maar wordt allengs bekropen door wroeging.; Door Fjodor M. Dostojevski Misdaad en straf | Bibliotheek Lier...

INFORMATIE

AUTEUR
Fjodor Dostojevski
DIMENSIE
4,60 MB
BESTANDSNAAM
De Russische bibliotheek - Misdaad en straf.pdf

OMSCHRIJVING

Bij de verschijning van Misdaad en straf (1866) gold Dostojevski in eigen land al twintig jaar als een van de vooraanstaandste levende schrijvers, maar pas met deze eerste vuistdikke roman veroverde hij de wereld. Het is het verhaal van een 'verdoolde moordenaar' en een 'heilige hoer': Rodion Raskolnikov is een nobele, arme student die wordt verblind door het proto-nazistische denkbeeld van de übermensch en daarin de rechtvaardiging vindt voor een roofmoord op een rijk maar akelig oud mens. Zijn ziel wordt gered - althans, dat hoopt de lezer - door Sonja, een Petersburgse kindhoer. Misdaad en straf is in feite een van de spannendste detectives ooit. Dostojevski weet als geen ander de psychische constellatie van zijn personages millimeter voor millimeter bloot te leggen, op een manier die de lezer van begin tot einde onverbiddelijk meesleept. Dostojevski's vertelstructuur, de vervlechting van thema's en motieven, en zijn volstrekt unieke taalbenadering hebben een enorme - zij het nog altijd onderbelichte - stimulans gegeven aan de geboorte van de experimentele en modernistische literatuur van de twintigste eeuw.

Wil je het boek lezen?De Russische bibliotheek - Misdaad en straf in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Fjodor Dostojevski. Lezen De Russische bibliotheek - Misdaad en straf Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN