Het leven van Mohammed / druk 3

Het leven van Mohammed / druk 3 - Ibn Ishaak | Northernlights300.org

...nen. Jeugd Mohammed werd in 570 n.Chr. geboren in Mekka ... Studystore | De profeet heruitgave over het leven van ... ... . Zijn vader Abdallah stierf een aantal weken voor zijn geboorte en zijn moeder stierf toen hij zes jaar was. 3. De nacht van macht - Openbaring van de Koran aan Mohammed 4. Suikerfeest - Vreugdefeest. Giften voor kinderen en armen. 5. De maand van pelgrimage - tocht naar Mekka 6. Offerfeest - Feest van de oemma, offeren van schaap of rund 7. Nieuwjaar - Herdenking van de tocht van Mohammed van Mekka naar Medina (622) 8. Geboortedag van de ... 3. Leef in het moment Wanneer ... Studystore | Het leven van de profeet Mohammed, Ismail, A ... ... . Geboortedag van de ... 3. Leef in het moment Wanneer er veel mensen aandacht van je vragen (werk, kinderen, familie, partner, enz) klinkt dat wellicht heel idyllisch om in 'het NU' te leven. Vooral als je het gevoel hebt dat je aan het overleven bent in plaats van leven. Lezing 3 gouden tips van de profeet Mohammed (vzmh) - Duration: 52:34. Aldawa NL 22,321 views. 52:34 #3 Het leven van profeet Mohammed ﷺ l Zaid Ibn Haritha - Duration: 1:13:01. Mohammed (vrede zij met hem) is een uiterst bijzonder persoon, die in een relatief kort tijdsbestek ontzettend veel heeft gedaan en bereikt in zijn leven. Hij predikte de laatste religie, stichtte de meest rechtvaardige staat, spreidde de meest verheven morele gedragscode tentoon en bracht tal van sociale en politieke verbeteringen én een ware revolutie teweeg....

INFORMATIE

AUTEUR
Ibn Ishaak
DIMENSIE
7,51 MB
BESTANDSNAAM
Het leven van Mohammed / druk 3.pdf

OMSCHRIJVING

Het leven van Mohammed / druk 3 3e druk is een boek van Ibn Ishaak uitgegeven bij Uitgeverij Bulaaq. ISBN 9789054600565 Een eeuw na Mohammeds dood in 632 circuleerden er honderden verhalen over zijn leven: sommige stichtend, andere met een politieke pointe, weer andere alleen maar onderhoudend. Ibn Ishaak (gest. ca. 767) heeft er een aantal samengevoegd tot een biografie, waaruit hier een keuze is gemaakt. Er wordt in verhaald over Mohammeds jeugd in Mekka en de eerste tekenen van zijn profeetschap, van koranopenbaringen, de vervolging van vroege moslims door hun stam, zijn wanhoop en zijn emigratie naar Medina, waar hij een staat sticht; de veldslagen tegen Mekka, de afrekening met de joden, haremproblemen, de verbreiding van de islam in Arabien ten slotte de dood van deze profeet-staatsman.De verhalen zijn uit het leven gegrepen: in glasheldere, soms gespierde taal, tonen zij ons de profeet, met grote aandacht voor het menselijke detail. Waar nodig vergemakkelijken korte inleidingen het lezen. Voor veel moslims is Ibn Ishaaks biografie de meest gezaghebbende.Wim Raven (1947) is arabist en werkt aan de Universiteit van Frankfurt. Hij schrijft over Arabische literatuur in NRC Handelsblad. Voor Bulaaq verzorgde hij eerder Leidraad voor het leven; de tradities van de profeet Mohammed (twee drukken).

Wil je het boek lezen?Het leven van Mohammed / druk 3 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ibn Ishaak. Lezen Het leven van Mohammed / druk 3 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN