Droom of daad

Droom of daad - Fik Meijer | Northernlights300.org

...mus. De stichting investeert, initieert, stimuleert en realiseert ... Droom & Daad (droomendaad) op Pinterest ... . Zo werken wij mee aan een aantrekkelijke stad voor bewoners en bezoekers. Met veel enthousiasme verwelkomen wij u in onze B&B. Droom&Daad is centraal gelegen in een verkeersluwe éénrichtingsstraat zonder nachtlawaai. De kamers en vertrekken zijn met persoonlijkheid ingericht om u een kwalitatief, spatieus en rustgevend verblijf in Antwerpen te garanderen. Aan gezelligheid en comfort komt u dus niets te kort! Het krijg ... Stichting Droom en Daad - Droom en Daad ... . Aan gezelligheid en comfort komt u dus niets te kort! Het krijgt de titel Droom & daad, bijna gelijk aan het thema van de Maand van de Geschiedenis: Tussen Droom & Daad. In het essay onderzoekt Aboutaleb de wegen naar een wij-samenleving. Zijn stelling is dat we veel kunnen leren van zowel de dromers als de doeners. Mensen met moed, doorzettingsvermogen en opofferingsgezindheid. Droom en Daad is een fonds dat mede mogelijk wordt gemaakt door een van oorsprong Rotterdamse ondernemersfamilie. De organisatie gaat expertise en of financiële middelen bieden. Fik Meijer betoogt in Droom of daad dat alleen een nieuw permanent Olympisch sportcentrum in Griekenland de Spelen voor de toekomst kan garanderen. Classicus en oudhistoricus Fik Meijer (1942) werd bekend door zijn boeken over oude geschiedenis en het vroege christendom, waaronder de bestsellers Keizers sterven niet in bed, Gladiatoren, Macht zonder grenzen en Jezus en de vijfde evangelist. Fik Meijer betoogt in Droom of daad dat alleen een nieuw permanent Olympisch sportcentrum in Griekenland de Spelen voor de toekomst kan garanderen. Classicus en oudhistoricus Fik Meijer (1942) werd bekend door zijn boeken over oude geschiedenis en het vroege christe...

INFORMATIE

AUTEUR
Fik Meijer
DIMENSIE
8,43 MB
BESTANDSNAAM
Droom of daad.pdf

OMSCHRIJVING

In 1896 werden in Athene de eerste moderne Olympische Spelen georganiseerd. Vijftien eeuwen eerder had de christelijke keizer Theodosius I de oude Spelen ter ere van Zeus verboden omdat ze onverenigbaar waren met het geloof in de ene ware God.De Olympische Spelen zijn nu 124 jaar oud. Van de in de negentiende eeuw door Soutsos, Zappas en Brookes gekoesterde idealen is weinig meer over. De band met Olympia is volledig verloren gegaan. Pierre de Coubertin sloeg een andere weg in. De geschiedenis van de moderne Spelen in telkens een andere stad laat vele misstappen zien: verkeerde opvattingen over amateurisme in de Oudheid, boycots, politieke uitsluitingen, propaganda van dictatoriale regimes, afgelastingen door oorlogen, omkopingen van IOC-leden door organisatiecomités van kandidaat-steden, ongebreidelde overschrijdingen van begrotingen, de invloed en macht van de commercie en een langdurige leegstand van dure stadions na afloop van de Spelen. Ze hebben het imago van de Spelen geen goed gedaan. Wordt het geen tijd om een einde te maken aan het systeem van iedere vier jaar Spelen in een andere stad? Fik Meijer betoogt in Droom of daad dat alleen een nieuw permanent Olympisch sportcentrum in Griekenland de Spelen voor de toekomst kan garanderen.Classicus en oudhistoricus Fik Meijer (1942) werd bekend door zijn boeken over oude geschiedenis en het vroege christendom, waaronder de bestsellers Keizers sterven niet in bed, Gladiatoren, Macht zonder grenzen en Jezus en de vijfde evangelist.

Wil je het boek lezen?Droom of daad in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Fik Meijer. Lezen Droom of daad Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN