De kuren van Komrij

De kuren van Komrij - Gerrit Komrij | Northernlights300.org

...1944-2012). Hij was de meest gevreesde criticus van zijn tijd, schreef gedichten, romans en vlammende essays ... De kuren van Komrij: Gerrit Komrij: 9789403190204: Boek ... . Komrij produceerde in zijn leven een verbluffende hoeveelheid werk en geldt nog altijd als een van de meest dwarse denkers van de Nederlandse literatuur. Voor De kuren van Komrij maakte Onno Blom een keuze uit het glansrijke oeuvre van ... Voor De kuren van Komrij maakte Onno Blom een keuze uit het glansrijke oeuvre van Gerrit Komrij. Via stukken over zijn jeugd, zijn meest vileine polemieken en maatschappijkritieken - met onder meer aanva ... De kuren van Komrij | De drvkkery ... . Via stukken over zijn jeugd, zijn meest vileine polemieken en maatschappijkritieken - met onder meer aanvallen op zondagsdichters, 'de treurbuis' en 'de onwelriekende gleuvenbrigade' - en zijn liefde voor literatuur toont Blom de fabuleuze veelzijdigheid van de schrijver. Bloemlezing uit het werk van Gerrit Komrij (1944-2012), waarin alle aspecten en thema's uit zijn poe͏̈zie, columns en essayistisch werk zijn vertegenwoordigd.; Door Gerrit Komrij De kuren van Komrij | Bibliotheek Pelt Voor De kuren van Komrij maakte Onno Blom een keuze uit het glansrijke oeuvre van Gerrit Komrij. Via stukken over zijn jeugd, zijn meest vileine polemieken en maatschappijkritieken - met onder meer aanvallen op zondagsdichters, 'de treurbuis' en 'de onwelriekende gleuvenbrigade' - en zijn liefde voor literatuur toont Blom de fabuleuze veelzijdigheid van de schrijver. Get this from a library! De kuren van Komrij. [Gerrit Komrij; Onno Blom] -- Bloemlezing uit het werk van Gerrit Komrij (1944-2012), waarin alle aspecten en thema's uit zijn poëzie, columns en essayistisch werk zijn vertegenwoordigd. Komrij was de spreekwoordelijke literaire duizendpoot. Alle genres beheerste hij tot in de finesse: gedichten en essays, romans en toneelstukken, kritieken en columns. Over grote schrijvers gesproken! Hierboven het begin van het voorwoord van Onno Blom, die De kuren van Komrij samenstelde. Onno Blom: De kuren van Komrij 'Aan Komrij's nu eens zachtaardige, dan weer hardhandige schermutselingen met de idioterieën en infantiliteiten van de mens kwam nooit een einde', ......

INFORMATIE

AUTEUR
Gerrit Komrij
DIMENSIE
6,2 MB
BESTANDSNAAM
De kuren van Komrij.pdf

OMSCHRIJVING

Polemieken en provocaties, samengesteld door Onno BlomSchrijven was als ademen voor Gerrit Komrij (1944-2012). Hij was de meest gevreesde criticus van zijn tijd, schreef gedichten, romans en vlammende essays. Komrij produceerde in zijn leven een verbluffende hoeveelheid werk en geldt nog altijd als een van de meest dwarse denkers van de Nederlandse literatuur.Voor De kuren van Komrij maakte Onno Blom een keuze uit het glansrijke oeuvre van Gerrit Komrij. Via stukken over zijn jeugd, zijn meest vileine polemieken en maatschappijkritieken – met onder meer aanvallen op zondagsdichters, "de treurbuis' en "de onwelriekende gleuvenbrigade' – en zijn liefde voor literatuur toont Blom de fabuleuze veelzijdigheid van de schrijver.Komrij was een lieflijke houwdegen, een misantroop die van mensen houdt, een ernstige humorist, een vitale pessimist. "Ik weet niet wat links of rechts is. Ik voel me niet vervreemd of verscheurd. Ik aanvaard de versplintering van de wereldbeelden als een godsgeschenk. Ik ben de eerste gelukkige schizo.'Onno Blom (1969) is schrijver, biograaf en literair criticus. Hij publiceerde Het fabeldier dat Komrij heet (2004) en stelde na de dood van Komrij in 2012 Halfgod verzamelaar samen. Blom promoveerde op Het litteken van de dood, de biografie van Jan Wolkers die werd bekroond met de Nederlandse Biografieprijs 2018. In 2019 verscheen De jonge Rembrandt, een portret van de kunstenaar als jongeman.

Wil je het boek lezen?De kuren van Komrij in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gerrit Komrij. Lezen De kuren van Komrij Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN