Brein bedriegt

Brein bedriegt - Pete Vermeulen | Northernlights300.org

...teur pleit voor een totaalbenadering en ondersteuning op maat ... Brein bedriegt - Peter Vermeulen - 9789064457173 | Bruna.nl ... . Het heeft volgens hem geen zin om op basis van details mensen met autisme te classificeren of te… Brein bedriegt 1e druk is een boek van Peter Vermeulen uitgegeven bij Uitgeverij Acco. ISBN 9789033482090 Een boek over het Aspergersyndroom zonder het woord 'Asperger' in de titel: het was een doordachte maar gewaagde keuze in 1998. Desondanks werd Brein bedriegt een bestseller onder de autismeboeken met meer dan 15.000 verkochte exemplaren. Geschreven bij Brein bedriegt. Een ... bol.com | Als je brein je bedriegt, Geertje Paaij ... ... .000 verkochte exemplaren. Geschreven bij Brein bedriegt. Een parel van een boek, waarin via heldere redevoering tot een zinvolle 'definitie' van wat autisme is wordt gekomen. Niet enkel door platte observatie en het in kaart brengen van veel voorkomend gedrag bij autisme, maar door analyse van het verband tussen deze gedragingen en de persoonlijkheden, intelligentieniveau's, omgevingen en genen van de personen bij wie ... Brein bedriegt Herziene editie Autisme en normale tot hoge intelligentie. Een boek over het Aspergersyndroom zonder het woord 'Asperger' in de titel: het was een doordachte maar gewaagde keuze in 1998. Desondanks werd Brein bedriegt met meer dan 20.000 verkochte exemplaren een bestseller onder de autismeboeken. Recensie 'Brein bedriegt. Autisme en normale tot hoge begaafdheid' Door Karin Van Tendeloo. Brein bedriegt werd in 1999 voor de eerste keer uitgegeven en is up-to-date gebracht met meer aandacht voor de normaal tot hoogbegaafden. Het is maar goed dat men nu ook deze mensen erkent en meer aandacht heeft voor hun moeilijke zoektocht om zich aan te passen aan onze wereld. Als je brein je bedriegt is de zoektocht van een moeder wier dochter niet alleen een ernstige psychiatrische aandoening heeft, maar ook gevoelig is voor de risico's van de online wereld. ""Een aanrader voor iedereen uit deze kwetsbare doelgroep, en de mensen die daaromheen staan.' Bram Bakker, psychiater. Verhelderend boek over autisme In 1998 werd het boek Brein bedriegt van Peter Vermeulen uitgebracht. Het beok ging vooral over Asperger maar zonder dat woord te gebruiken. De ...

INFORMATIE

AUTEUR
Pete Vermeulen
DIMENSIE
11,6 MB
BESTANDSNAAM
Brein bedriegt.pdf

OMSCHRIJVING

Een boek over het Aspergersyndroom zonder het woord `Asperger in de titel: het was een doordachte maar gewaagde keuze in 1998. Desondanks werd Brein bedriegt een bestseller onder de autismeboeken met meer dan 15.000 verkochte exemplaren. Voor heel wat mensen betekende Brein bedriegt een eerste moment van herkenning en zelfs de uitweg uit een jarenlange zoektocht naar een diagnose.Sindsdien is het aantal begaafde personen met een diagnose uit het autismespectrum spectaculair toegenomen. Er zijn ook heel wat nieuwe inzichten in het autisme zoals zich dat uit bij mensen met een normale of hoge intelligentie. En naast de toenmalige hardnekkige misverstanden zijn er ook nieuwe ontstaan. Zoals: iedereen is een beetje autistisch. Of: het autistisch brein bedriegt nog steeds...In deze compleet herziene editie herleest Peter Vermeulen het oorspronkelijke boek en biedt hij nieuwe inzichten, onder meer over diagnostiek en begeleiding. De inhoud is nieuw, de stijl dezelfde als toen.Over de auteur:PETER VERMEULEN is pedagoog en werkt als autismedeskundige bij Autisme Centraal. Hij geniet internationale bekendheid en is een veel gevraagd spreker. Bij Acco & Epo verscheen eerder Autisme als contextblindheid (2009), Autisme en normale begaafdheid in het onderwijs (2010) en [email protected] (2011).

Wil je het boek lezen?Brein bedriegt in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Pete Vermeulen. Lezen Brein bedriegt Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN