Leven en werk van Hildegard van Bingen

Leven en werk van Hildegard van Bingen - Hans Wilbrink | Northernlights300.org

...n Bingen: Leven en werk van Hildegard van Bingen ... Leven en werk van Hildegard van Bingen door Hans Wilbrink ... ... . Hildegard van Bingen mag, meer dan achthonderd jaar na haar dood, rekenen op een grote belangstelling voor haar persoon en haar werk. Omdat zij zo veelzijdig was, komt die aandacht van verschillende kanten: van de paus in Rome, kerkhistorici, mediëvisten, herbaristen en, zeker ook, van hen die belangstelling hebben voor zingeving en spiritualiteit. Hans Wilbrink Leven en werk van Hildegard van ... Leven en werk van Hildegard van Bingen - Hans Wilbrink ... ... . Hans Wilbrink Leven en werk van Hildegard van Bingen Hildegard van Bingen mag, meer dan achthonderd jaar na haar dood, rekenen op een grote belangstelling voor haar persoon en haar werk. Omdat zij zo veelzijdig was, komt die aandacht van verschillende kanten: van de paus in Rome, kerkhistorici, mediëvisten, herbaristen en, zeker ook, van hen die belangstelling hebben voor zingeving en ... Hans Wilbrink Leven en werk van Hildegard van Bingen mag, meer dan achthonderd jaar na haar dood, rekenen op een grote belangstelling voor haar persoon en haar werk. Omdat zij zo veelzijdig was, komt die aandacht van verschillende kanten: van de paus in Rome, kerkhistorici, mediëvisten, herbaristen en, zeker ook, van hen die belangstelling hebben voor zingeving en spiritualiteit. Prachtig boek over Leven en werk van Hildegard van Bingen van auteur Hans Wilbrink. Geheel herziene versie (2018) van het boek Ootmoed, leven en werk van Hildegard van Bingen (220 blz). Toelichting: Dit boek geeft een bijzondere inkijk in het leven en het werk van de twaalfde-eeuwse mystica Hildegard van Bingen. Een aantal representatieve fragmenten […] Leven en werk van Hildegard von Bingen . Was Hildegard van Bingen een zeer bescheiden en bijna bovenmenselijke heilige? Dat was in ieder geval de manier waarop de kerkelijke bronnen haar beschreven. Of was het een vrouw die zeer goed wist wat ze wilde en recht op haar doel afging? €19,90. Hildegard van Bingen mag, meer dan achthonderd jaar na haar dood, rekenen op een grote belangstelling voor haar persoon en haar werk. Omdat zij zo veelzijdig was, komt die aandacht van verschillende kanten: van de paus in Rome, kerkhistorici, mediëvisten, herbaristen en, zeker ook, van hen die belangstelling hebben voor zingeving en spiritualiteit. Hans Wilbrink Leven en werk van Hildegard van Bingen Hildegard van Bingen mag, meer dan achthonderd jaar na haar dood, rekenen op een grote belangstelling voor haar persoon en haar werk. Omdat zij zo...

INFORMATIE

AUTEUR
Hans Wilbrink
DIMENSIE
12,17 MB
BESTANDSNAAM
Leven en werk van Hildegard van Bingen.pdf

OMSCHRIJVING

Hans WilbrinkLeven en werk van Hildegard van BingenHildegard van Bingen mag, meer dan achthonderd jaar na haar dood, rekenen op een grote belangstelling voor haar persoon en haar werk. Omdat zij zo veelzijdig was, komt die aandacht van verschillende kanten: van de paus in Rome, kerkhistorici, mediëvisten, herbaristen en, zeker ook, van hen die belangstelling hebben voor zingeving en spiritualiteit.In tal van teksten legt Hildegard getuigenis af van haar relatie met God, van haar contact met het Levende Licht, zoals zij dat noemt. En van daaruit geeft ze ook antwoorden op vragen van de zoekende mens van vandaag. Daarom blijft deze mystieke vrouw uit de twaalfde eeuw zo sterk in de belangstelling staan. In de heruitgave van deze veelgeprezen inleiding in het leven en werk van Hildegard wordt vooral veel gebruik gemaakt van haar teksten, om dichtbij het denken en de ervaringen van de mystica te blijven. Alle thema's van deze veelzijdige vrouw komen aan bod: haar leven, de visioenen en de afbeeldingen daarvan, briefwisselingen, haar reizen en geneeskunst.Hans Wilbrink (1949) is neerlandicus en sociaal wetenschapper met een bijzondere belangstelling voor theologie. In 2006 promoveerde hij op onderzoek naar de mysticae Hildegard van Bingen en Hadewijch van Brabant. Hij is oprichter van de Nederlandse Hildegard van Bingen website.

Wil je het boek lezen?Leven en werk van Hildegard van Bingen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hans Wilbrink. Lezen Leven en werk van Hildegard van Bingen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN