De Welwillenden

De Welwillenden - Jonathan Littell | Northernlights300.org

...is opgezet als een Europees project en reist onder meer naar theaters en festivals in Istanbul, Rome, Montreuil, Girona en Amiens ... de welwillenden - Toneelgroep Amsterdam ... . We ontwikkelden hiervoor een meertalige longread, Test of Civilisation. Dit webdoc vertrekt vanuit de historische context waarin het boek van Jonathan Littell gesitueerd is. Frans Oorlog / Psychologisch . 978 pagina's Eerste druk: Gallimard, Parijs (Frankrijk) 'De Welwillenden' is het minutieus beschreven verslag van alles wat Max Aue tijdens de oorlog aan het oostfront, in Polen, Hongarije, de Oekraïne, Rusland en in Berlijn heeft meegemaakt. De Welwillenden ( Les bienveillantes) van Jonathan Littell (1967, New York,USA) is niet een boek wat je even op een doelloze za ... De welwillenden - Jonathan Littell | 9789029578707 ... ... . De Welwillenden ( Les bienveillantes) van Jonathan Littell (1967, New York,USA) is niet een boek wat je even op een doelloze zaterdagmiddag wegkopt. Niet door de omvang, maar ook niet door het zware onderwerp. Littell's roman beschrijft de memoires van Max Aue, tegenwoordig directeur van een... Lees op nrcboeken.nl eerder verschenen stukken over De Welwillenden: de recensie van Margot Dijkgraaf, een column van Arnold Heumakers, het interview met Jonathan Littell van Pieter Steinz....

INFORMATIE

AUTEUR
Jonathan Littell
DIMENSIE
9,6 MB
BESTANDSNAAM
De Welwillenden.pdf

OMSCHRIJVING

`Mensenbroeders, laat me u vertellen hoe het is gegaan. De Welwillenden is het minutieus beschreven verslag van alles wat Max Aue tijdens de oorlog aan het oostfront, in Polen, Hongarije, de Oekraïne, Rusland en in Berlijn heeft meegemaakt. De lezer maakt kennis met schuldigen die ook slachtoffers zijn, slachtoffers die ook schuld dragen en met beulen die geen enkel schuldgevoel kennen.Tijdens de oorlog klimt Aue op tot in de hoogste rangen van de SS, hij beschrijft enerzijds hoe zijn Einsatzkommando zonder aarzeling hele dorpen uitmoordde, hoe hij later een cruciale rol speelde bij de Endlösung der Judenfrage, en fileert anderzijds haarfijn het gedrag en de drijfveren van de mensen om hem heen. Aue wordt ingedeeld bij de persoonlijke staf van Himmler. Via die weg raakt hij direct betrokken bij de Holocaust.In De Welwillenden worden de gruwelen beschreven vanuit het perspectief van de dader; dat gegeven, gecombineerd met een duizelingwekkende kennis van details, maakt dit boek tot een zeldzaam literair monument. Als lezer word je meegesleept ondanks jezelf. De Welwillenden raakt je, maakt je razend, intrigeert en laat je nooit meer los.In de kritieken is het boek veelvuldig vergeleken met Oorlog en vrede van Tolstoj, maar ook met Claude Lanzmanns film Shoah. Uiteindelijk echter is De Welwillenden een uniek boek, dat niet alleen grote literaire prijzen heeft gewonnen, maar dat vooral ook zijn weg naar de lezers heeft gevonden. In Frankrijk zelf, maar ook ver daarbuiten.In Frankrijk zijn van deze roman, in 2006 bekroond met de Prix Goncourt en de Grand Prix du Roman de l Académie Française, meer dan 1.000.000 exemplaren verkocht.

Wil je het boek lezen?De Welwillenden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jonathan Littell. Lezen De Welwillenden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN