Business bibliotheek - Maak een fan van uw klant

Business bibliotheek - Maak een fan van uw klant - Ken Blanchard | Northernlights300.org

...en niet hooggespannen zijn en omdat niemand anders het beter doet ... PDF Download Dood Stroom - pianofortefestival.nl ... . Tevreden klanten hebben is niet meer genoeg tegenwoordig. Wilt u echt een bloeiend bedrijf, maak dan van uw klanten enthousiaste fans.' Dit is in het kort het advies dat de nieuwe districtsmanager in dit boek op zijn eerste Fnac: De Business Bibliotheek, een revolutie in dienstverlening, Maak een fan van uw klant, Bowles, K.". Levering bij je thuis of in de winkel en -5% korting op alle boeken. Koop nieuw of tweedehands . Maak een fan van uw klant | ISBN 97 ... Business bibliotheek - Maak een fan van uw klant ... ... . Koop nieuw of tweedehands . Maak een fan van uw klant | ISBN 9789047002727 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Maak een fan van uw klant Sheldon Bowles, Ken Blanchard ... Business Contact Serie Business bibliotheek. Leestips ontvangen. Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief. Schrijf je in. 18-dec-2014 - Maak een fan van uw klant / Wil je dit boek in één uur kunnen uitlezen in volle concentratie met meer tekstbegrip? Ik kan je helpen, surf naar http ... Fnac: Business Bibliotheek, Maak een fan van uw klant set 2 CD'S, Blanchard, Bowles, K., Ben Maasdam". Levering bij je thuis of in de winkel en -5% korting op alle boeken. Koop nieuw of tweedehands . Lezers van Business bibliotheek - De ultieme vraag: Zou u ons bedrijf aanbevelen? toonden ook interesse in de volgende boeken. Klik hier om meer aangeraden boeken te bekijken. De ultieme vraag 2.0 Frederick Reichheld. Paperback € 31.99. Business bibliotheek - Maak een fan van uw klant Ken Blanchard. Paperback € 20.00. Klanttevredenheid, de ... Wilt u echt een bloeiend bedrijf, maak dan van uw klanten enthousiaste fans.' Dit is in het kort het advies dat de nieuwe districtsmanager in dit boek op zijn eerste werkdag te horen krijgt. Zijn verhaal wordt in de van Ken Blanchard bekende, enerverende parabelvorm verteld. 2-dec-2014 - Deze pin is ontdekt door Nienke Verhoeven. Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest. Wilt u echt een bloeiend bedrijf, maak dan van uw klanten enthousiaste fans.' Dit is in het kort het advies dat de nieuwe districtsmanager in dit boek op zijn eerste werkdag te horen krijgt. Zijn verhaal wordt in de van Ken Blanchard bekende, enerverende parabelvorm verteld. 28-mrt-2013 - Deze pin is ontdekt door Trudy Raymak...

INFORMATIE

AUTEUR
Ken Blanchard
DIMENSIE
3,12 MB
BESTANDSNAAM
Business bibliotheek - Maak een fan van uw klant.pdf

OMSCHRIJVING

Business bibliotheek - Maak een fan van uw klant 9e druk is een boek van Kenneth Blanchard uitgegeven bij Business Contact. ISBN 9789047002727 'Uw klanten zijn alleen maar tevreden omdat hun verwachtingen niet hooggespannen zijn en omdat niemand anders het beter doet. Tevreden klanten hebben is niet meer genoeg tegenwoordig. Wilt u echt een bloeiend bedrijf, maak dan van uw klanten enthousiaste fans.'Dit is in het kort het advies dat de nieuwe districtsmanager in dit boek op zijn eerste werkdag te horen krijgt. Zijn verhaal word in de van Ken Blanchard bekende, enerverende parabelvorm verteld.Ken Blanchard en Sheldon Bowles geven u eenvoudige maar doeltreffende aanwijzingen hoe u een visie kunt ontwikkelen, hoe u leert wat de klant precies wil, en hoe u effectieve regels kunt instellen zodat het programma om van klanten enthousiaste fans te maken een blijvend succes wordt.

Wil je het boek lezen?Business bibliotheek - Maak een fan van uw klant in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ken Blanchard. Lezen Business bibliotheek - Maak een fan van uw klant Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN