Van big bang tot burn-out

Van big bang tot burn-out - Witte Hoogendijk | Northernlights300.org

...nds de oerknal geworden wie we zijn dankzij stress ... Witte Hoogendijk - Van big bang tot burn-out / Het grote ... ... . Maar omdat onze stressregulatie de snelle ontwikkelingen niet kon bijhouden, is stress nu ook een vijand geworden. Van big bang tot burn-out. Het grote verhaal over stress - Dit boek is tijdelijk niet leverbaar, u kunt het wel bestellen. € 19,99 Bestel Paperback € 9,99 Bestel Ebook Van big bang tot burn-out Proloog Vis in de stress 1. Brein achterop 2. Hoe evolutie werkt 3. Van homo sapiens naar homo ... Van big bang tot burn-out door Witte Hoogendijk, Wilma de ... ... . Hoe evolutie werkt 3. Van homo sapiens naar homo artificialis 4. Stressoren en stressresponsen van de big bang tot nu 5. Stresssores: waar stress toe leidt (en wat er zoal tegen geslikt wordt) 6. Hoe verder, in de eenentwintigste eeuw? Dankwoord Noten Literatuur Verklarende ... Geschreven bij Van big bang tot burn-out De schrijvers hebben hun best gedaan een zo compleet mogelijk verhaal te schrijven over de mens, zijn stress systeem en het verschijnsel 'burn-out'. Op zich interessant om het vanuit een biologische hoek te benaderen, maar ik vond grote delen ...

INFORMATIE

AUTEUR
Witte Hoogendijk
DIMENSIE
11,67 MB
BESTANDSNAAM
Van big bang tot burn-out.pdf

OMSCHRIJVING

Stress is zonder twijfel een van de meest misbruikte begrippen van deze tijd. Maar wat ís stress eigenlijk? 13,7 miljard jaar na de oerknal, 200.000 jaar nadat homo sapiens zijn intrede deed en twee eeuwen na de Industriële Revolutie is de wereld in steeds hoger tempo steeds complexer aan het worden. Ons stress-systeem, grotendeels gevormd in een periode waarin nog niet eens leven op het land bestond, is helemaal niet toegerust om de problemen van deze tijd het hoofd te bieden. Het is dan ook geen toeval dat het aantal gevallen van slapeloosheid, depressie en burn-out een alarmerende groei laat zien.In dit boek pleiten Hoogendijk en De Rek voor een radicaal andere visie op stress-gerelateerde aandoeningen. Op heldere en overtuigende wijze leggen zij uit hoe het komt dat wij zoveel moeite hebben alle veranderingen bij te houden. Het is tijd onze opgefokte verwachtingen onder de loep te nemen. Net als onze ongezonde relatie met de farmaceutische industrie.Witte Hoogendijk is psychiater, hoogleraar en hoofd van de afdeling Psychiatrie bij Erasmus MC in Rotterdam. Hij promoveerde bij Dick Swaab op veranderingen in de hersenen bij depressieve patiënten en schreef een groot aantal internationale wetenschappelijke publicaties over depressie. Wilma de Rek is journalist bij de Volkskrant en auteur van Allemaal losers, van de Encyclopedie der Nederlanden (samen met Bert Wagendorp) en van De stijl van de leider (samen met Pieter Broertjes).

Wil je het boek lezen?Van big bang tot burn-out in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Witte Hoogendijk. Lezen Van big bang tot burn-out Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN