Overleven op de K2

Overleven op de K2 - Wilco van Rooijen | Northernlights300.org

...De K2 geldt als 'de heilige graal' voor bergbeklimmers en is volgens veel kenners de moeilijkst te beklimmen bergtop ter wereld ... Scheltema | Overleven op de K2, Wilco van Rooijen ... . Zelf overleefde Van Rooijen twee nachten op de berg zonder slaapzak, eten of drinken. In deze uitgebreide en herziene editie blikt Van Rooijen, vier jaar na dato, terug op zijn revalidatie, de nasleep en de impact van het drama dat zich op de top van de K2 voltrok. Maar hij kijkt ook vooruit, naar toekomstige expedities. Zelf overleefde Van Rooijen twee nachten op de berg zonder slaapzak, eten of drinken. In deze uitgebreide en herziene editie ... Wilco van Rooijen - Overleven op de K2 | Het Parool ... . Zelf overleefde Van Rooijen twee nachten op de berg zonder slaapzak, eten of drinken. In deze uitgebreide en herziene editie blikt Van Rooijen, vier jaar na dato, terug op zijn revalidatie, de nasleep en de impact van het drama dat zich op de top van de K2 voltrok. Maar hij kijkt ook vooruit, naar toekomstige expedities. Inhoud "Overleven op de K2" Een op de vijf bergbeklimmers die de top van de K2 probeert te halen overleeft dat avontuur niet. Toch doen zeventien klimmers uit verschillende internationale teams in augustus 2008 een poging deze gevaarlijke berg te beklimmen. Overleven op de K2. 12 maart 2010 in Uncategorized | Comments closed (inmiddels 3e druk! meer dan 20.000 exemplaren reeds verkocht!) In de zomer van 2008 beklommen de Nederlanders Cas van de Gevel en Wilco v...

INFORMATIE

AUTEUR
Wilco van Rooijen
DIMENSIE
7,24 MB
BESTANDSNAAM
Overleven op de K2.pdf

OMSCHRIJVING

Een op de vijf bergbeklimmers die de top van de K2 probeert te halen, overleeft dat avontuur niet. Toch probeerden zeventien klimmers uit verschillende internationale teams in augustus 2008 deze gevaarlijke berg te beklimmen. Een team met daarin de Nederlandse Wilco van Rooijen en Cas van de Gevel behaalden de top, samen met expeditiegenoten Gerard McDonnell, een Ier, en Pemba Gyalje Sherpa, een Nepalees. Terwijl zij zich opmaakten voor de afdaling voltrok zich een ramp.Expeditieleider Wilco van Rooijen vertelt in Overleven op de K2 het onwaarschijnlijke verhaal van deze rampzalige expeditie. Een ijslawine in de bottleneck sloeg de veiligheidslijnen weg en maakte daarmee een veilige afdaling onmogelijk. Een aantal uren later bleken elf klimmers de terugtocht niet te hebben overleefd, waaronder McDonnell uit Van Rooijens team. Zelf overleefde Van Rooijen twee nachten op de berg zonder slaapzak, eten of drinken. In deze uitgebreide en herziene editie blikt Van Rooijen, vier jaar na dato, terug op zijn revalidatie, de nasleep en de impact van het drama dat zich op de top van de K2 voltrok. Maar hij kijkt ook vooruit, naar toekomstige expedities.

Wil je het boek lezen?Overleven op de K2 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wilco van Rooijen. Lezen Overleven op de K2 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN