Onder de paramariboom

Onder de paramariboom - Johan Fretz | Northernlights300.org

...mariboom is een heerlijke roman om te lezen, ik lag soms in een deuk en andere keren was ik ontroerd ... onder de paramariboom | De Volkskrant ... . De schrijfstijl leest vlot en er zit behoorlijk wat diepgang in als Johannes verder het land intrekt en bij zichzelf ook verder onderzoekt wie hij nu is. Onder de paramariboom is een term van de Jonge Johannes als men hem vraagt waar hij vandaag komt. Zijn moeder heeft die term overgenomen. Als ze met hem in Suriname is heeft ze een verrassing voor hem Bij Surinaamse mensen is het een ritueel het kleinste deel van de navelstreng wordt bewaard in een doosje en onder de grond wordt begraven. Onder de paramariboom is een heerlijke roman om te lezen, ik lag soms in een deuk en andere keren ... Onder de paramariboom - Johan Fretz | Feel-good | Literair ... ... . Onder de paramariboom is een heerlijke roman om te lezen, ik lag soms in een deuk en andere keren was ik ontroerd. De schrijfstijl leest vlot en er zit behoorlijk wat diepgang in als Johannes verder het land intrekt en bij zichzelf ook verder onderzoekt wie hij nu is. Voor de lezer die van romans houden die net dat stapje extra nemen. Onder de paramariboom. Wann...

INFORMATIE

AUTEUR
Johan Fretz
DIMENSIE
11,79 MB
BESTANDSNAAM
Onder de paramariboom.pdf

OMSCHRIJVING

De langverwachte, zeer persoonlijke nieuwe roman van Johan Fretz is niet alleen een geestige en soms wrange zoektocht naar een identiteit, maar ook een pleidooi voor de open en twijfelende blikWinnaar Boekhandelsprijs 2019Johannes Fretz is een Nederlander. Dat hij gemengd bloed heeft, is hem tot nu toe nauwelijks opgevallen; vooral anderen lijken zich tegenwoordig druk te maken over zijn afkomst. Daar komt verandering in als hij oude gedichten van zijn Surinaamse grootvader ontvangt, en wordt uitgenodigd om op te treden in Paramaribo in het kader van de verkiezingen.Samen met zijn moeder vliegt hij naar haar geboortegrond. Daar wordt niet alleen duidelijk dat het land meer herkenning in hem oproept dan hij voor mogelijk had gehouden, maar ook dat het tijd is om de demonen van zijn familie eens en voor altijd te begraven.Onder de paramariboom is behalve een ontwapenende en geestige roadtrip door Paramaribo, een ontroerend verhaal over een moeder en een zoon, identiteit en hoop.

Wil je het boek lezen?Onder de paramariboom in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Johan Fretz. Lezen Onder de paramariboom Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN