Thuis gelooft niemand mij

Thuis gelooft niemand mij - Maarten Hidskes | Northernlights300.org

...boek. Het verhaal van een zoon over zijn vader die actief heeft gediend onder commandant Westerling in Zuid-Celebes in 1946-47 ... Thuis gelooft niemand mij by Maarten Hidskes ... . Een donkere bladzijde in de Nederlandse geschiedenis wordt op een knappe wijze ontsloten. Hidskes' boek is eerlijk en aangrijpend. 'Heel recent verscheen een prachtige memoire Thuis gelooft niemand mij van Maarten Hidskes. De auteur is de zoon van een Indië-vrijwilliger die in de jaren 1946-'47 onder kapitein Westerling bij de commando's op Zuid-Celebes vocht. Er is voor het schrijven en publiceren van een boek als dit moed nodig. Thuis gelooft niemand mij; Thuis gelooft niemand mij ... Thuis gelooft niemand mij - Bibliotheek.nl ... . Er is voor het schrijven en publiceren van een boek als dit moed nodig. Thuis gelooft niemand mij; Thuis gelooft niemand mij Zuid-Celebes 1946-1947. Auteur: Maarten Hidskes | Uitgever: Atlas Contact. Ongeveer 3-5 werkdagen. 0 out of 5 ( Er zijn nog geen beoordelingen. ) Thuis gelooft niemand mij Zuid-Celebes 1946-1947. Maarten Hidskes. Productomschrijving. Piet Hidskes meldt zich in juni 1946 bij het Depot Speciale Troepen van het KNIL. Na zes maanden training moet de opstand in Indonesië neergeslagen worden en zuiveringsacties worden uitgevoerd. Thuis gelooft niemand mij | IS...

INFORMATIE

AUTEUR
Maarten Hidskes
DIMENSIE
7,86 MB
BESTANDSNAAM
Thuis gelooft niemand mij.pdf

OMSCHRIJVING

In juni 1946 meldt Piet Hidskes zich als vrijwilliger bij het Depot Speciale Troepen, het elitekorps van het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (knil) onder commando van kapitein Westerling, die carte blanche krijgt om de opstand in Indonesië neer te slaan en zuiveringsacties uit te voeren. Na zes maanden training wordt Hidskes ingezet op Zuid-Celebes in wat later "de Zuid-Celebes-affaire' zal heten. Wat hier precies is voorgevallen vertelt Hidskes aan niemand, wie zou hem geloven? Als hij in 1992 overlijdt, neemt hij het verhaal mee in zijn graf. Waarom zweeg Hidskes vijftig jaar over zijn ervaringen op Zuid-Celebes? In hoeverre was zijn bijdrage aan de acties van Westerling vrijwillig? Zoon Maarten besluit de rol van zijn vader op Celebes tot op de bodem uit te zoeken. Hij wint het vertrouwen van enkele oud-commando's uit de groep van zijn vader, onderwerpt diens brieven uit Indië aan een nauwkeurige analyse en bestudeert inlichtingenrapporten over de terreur op Celebes. Op aangrijpende wijze weet Maarten het oorlogsverleden van zijn vader te reconstrueren en merkt hoe confronterend dat ook voor hemzelf is.

Wil je het boek lezen?Thuis gelooft niemand mij in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Maarten Hidskes. Lezen Thuis gelooft niemand mij Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN