Alles wat in dit boek staat is waar (en andere denkfouten)

Alles wat in dit boek staat is waar (en andere denkfouten) - Maarten Boudry | Northernlights300.org

... die klimaatverandering wel serieus nemen', dan zal de ander eerder openstaan voor je argumenten ... Alles wat in dit boek staat is waar* *en andere denkfouten ... ... . Maarten Boudry, Jeroen Hopster, Alles wat in dit boek staat is waar - en andere denkfouten, Polis, € 20,- Alles wat in dit boek staat is waar *en andere denkfouten. Dat is de titel van het nieuwste boek van Maarten Boudry en Jeroen Hopster. Het boek behandelt 49 denkfouten die ze auteurs anno 2019 denken te herkennen in de samenleving. Waarom dit boek. De auteurs leggen uit dat discussies bedoeld zijn om dichter tot de waarheid ... Recensie van Greet Braem over Alles wat in dit boek staat ... ... . Waarom dit boek. De auteurs leggen uit dat discussies bedoeld zijn om dichter tot de waarheid te komen. Maarten Boudry, wetenschapsfilosoof verbonden aan de UGent geeft samen met een Nederlandse collega Jeroen Hopster een update van deze lijst met klassiekers in 'Alles wat in dit boek staat is waar ... Lees „Alles wat in dit boek staat is waar (en andere denkfouten)" door Maarten Boudry verkrijgbaar bij Rakuten Kobo. Elke dag worden we overstelpt met meningen, argumenten, standpunten. Velen onder ons doen zelf mee aan de opiniestrijd: ... Boudry, Maarten, and Jeroen Hopster. Alles Wat in Dit Boek Staat Is Waar (En Andere Denkfouten).Polis, 2019. Sociale media staan er vol van en sommige politici kunnen er ook wat van. Alle reden om dit boek te lezen. Het bevat bijna vijftig korte stukjes, alfabetisch geordend op onderwerp, deels eerder verschenen in 'Filosofie Magazine', over veel voorkomende denkfouten en over de manier waarop die gebruikt worden om niet te hoeven nadenken of juist om gelijk te krijgen. Hij staat bekend om zijn scepticisme en kritische houding tegenover pseudowetenschap. In 2019 verscheen van zijn hand het succesvolle Waarom de wereld niet naar de knoppen gaat. Voor Alles wat in dit boek staat is waar werkte Boudry samen met Jeroen Hopster (1987), een Nederlandse filosoof en schrijver. Maarten Boudry en Jeroen Hopster schreven een boekje met 50 denkfouten: 'Alles wat in dit boek staat is waar (en andere denkfouten)' Maar welke nieuwe denkfo... 12 november 2019 Alles wat in dit boek staat is waar, en andere denkfouten Boudry en Hopster, respectievelijk Belg en Nederlander, zijn twee relatief jonge filosofen die zich in dit boek buigen over de stand van zaken in de moderne argumentatieleer. Alles wat in dit boek staat is waar* *en andere denkfouten | Boudry, Maarten, Hopster, Jeroen, Los, Jeroen | ISBN: 9789463104777 | Kostenloser Versand für alle Bücher mit Versand und Verkauf duch Amazon. Filosofische columns over veel voorkomende denkfouten. Ga direct naar de inhoud, het zoekveld of het hoofdmenu ... Jeroen Hopster Alles wat in dit boek staat is waar* *en andere...

INFORMATIE

AUTEUR
Maarten Boudry
DIMENSIE
6,25 MB
BESTANDSNAAM
Alles wat in dit boek staat is waar (en andere denkfouten).pdf

OMSCHRIJVING

Elke dag worden we overstelpt met meningen, argumenten, standpunten. Velen onder ons doen zelf mee aan de opiniestrijd: in het café, aan de ontbijttafel of op sociale media. Wij proberen anderen te overtuigen, en anderen ons. Maar wat zijn de valkuilen van ons denken? Welke retorische trucjes gebruiken slimme overtuigers om indruk te maken? Welke argumenten klinken redelijk, maar zijn bij nader inzien kletspraat? Al sinds Aristoteles speuren filosofen naar denkfouten en drogredenen. Alleen zijn die oude lijstjes niet aangepast aan onze moderne tijd. Ze zijn aan herziening toe.In Alles wat in dit boek staat is waar (en andere denkfouten) leggen Maarten Boudry en Jeroen Hopster denkfouten bloot waaraan we ons allemaal weleens bezondigen. Dat levert verfrissende analyses en prikkelende inzichten op. En ook een reeks nieuwe concepten: van de wij-bak tot neusdrukken, van wafelijzermoraal tot het applausargument. Wie deze fijne selectie van denkfouten tot zich neemt, is een stuk beter gewapend in de moderne opinieoorlog.Maarten Boudry (1984) is wetenschapsfilosoof en is verbonden aan de UGent. Hij studeerde in New York en Wenen. Zijn spraakmakende opiniestukken verschenen in NRC Handelsblad, De Standaard, De Morgen, Filosofie Magazine, The New York Times (The Stone), Trouw en de Volkskrant. Met filosoof Massimo Pigliucci stelde hij de bundel Science Unlimited? (2018) samen, over de grenzen van de wetenschap. In 2019 verscheen het succesvolle Waarom de wereld niet naar de knoppen gaat.Jeroen Hopster (1987) is een Nederlandse filosoof en schrijver. Hij studeerde in Amsterdam, Edinburgh, Melbourne, Harvard en promoveerde in 2019 aan de Universiteit Utrecht op een proefschrift over evolutie en ethiek. Momenteel doet hij in Graz onderzoek naar klimaatonzekerheid. Hopster is redacteur van Wijsgerig Perspectief, voormalig redacteur van Filosofie Magazine en schrijver van populair filosofische boeken. In 2013 won hij de essayprijs van de Academische Boekengids en in 2015 werd hij genomineerd voor de Jan Hanloprijs klein.

Wil je het boek lezen?Alles wat in dit boek staat is waar (en andere denkfouten) in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Maarten Boudry. Lezen Alles wat in dit boek staat is waar (en andere denkfouten) Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN