Het absurde idee je nooit meer te zien

Het absurde idee je nooit meer te zien - Rosa Montero | Northernlights300.org

...o's) rouwproces centraal. Geschreven bij Het absurde idee je nooit meer te zien ... 'Het absurde idee je nooit meer te zien' door Rosa Montero ... ... . Heel goed onderbouwd. Niet zomaar een biografie, maar een connectie naar hedendaagse onderwerpen. Een boek over liefde en rouw in al zijn facetten, maar ook over de kracht en opofferingen van doorzetten. 2016: Het absurde idee je nooit meer te zien Nog niet vertaald in het Nederlands: La Carne (2016), wel in het Frans: La Chair. Behalve bijna twintig romans, verhalen- en reportagebundels schreef ze ook en ... bol.com | Het absurde idee je nooit meer te zien (ebook ... ... . Behalve bijna twintig romans, verhalen- en reportagebundels schreef ze ook enkele kinderverhalen. Zij won ook verschillende prijzen, waaronder een oeuvre prijs en een publieksprijs. Het absurde idee je nooit meer te zien Vertaald uit het Spaans door Hendrik Hutter wereldbibliotheek · amsterdam. De uitgever heeft ernaar gestreefd de rechten op de foto's in dit boek te regelen volgens de wettelijke bepalingen. Degenen die desondanks menen zekere rechten te kunnen doen gelden, Als je die vraag niet probeert te beantwoorden, en je er gewoon aan overgeeft, ben je meteen vertrokken voor een boek dat je meeneemt en niet meer loslaat. Het absurde idee je nooit meer te zien van de Spaanse schrijfster Rosa Montero is geen gewone roman, is geen autobiografie, is geen biografie, het is geen dagboek, maar eigenlijk maakt dat ook niet zo uit. Wat Montero bij aanvang van het boek meteen duidelijk maakt is dat Het absurde idee je nooit meer te zien geen boek over de dood is, hoewel het wel de indirecte aanleiding vormde om bij dit cruciale moment in het leven stil te staan. Het is een portret dat de uitersten in ons leven toont: van omgaan met verlies tot het nastreven van een hoger doel. Met Het absurde idee je nooit meer te zien is ze erin geslaagd zowel Marie Curie weer tot leven te wekken als de radioactiviteit en de gevolgen ervan in haar eigen lichaam en leven zichtbaar te maken. Wereldbibliotheek, A...

INFORMATIE

AUTEUR
Rosa Montero
DIMENSIE
12,68 MB
BESTANDSNAAM
Het absurde idee je nooit meer te zien.pdf

OMSCHRIJVING

Na de plotselinge dood van haar man, met wie ze 21 jaar gelukkig is geweest, komt Rosa Montero in een diepe depressie terecht. Bij toeval krijgt ze het dagboek in handen dat Marie Curie bijhield na de dood van haar man Pierre in 1906. Het beschrijft het bijzondere levenspad van Curie, die we hier leren kennen van een volkomen onbekende kant. De vondst zet Rosa Montero aan tot dit heel persoonlijke boek, waarin zij beschrijft wat er met haar gebeurde na het verlies van haar grote liefde. Zij schrijft over het overwinnen van pijn, de verhouding tussen mannen en vrouwen, over de reddende kracht van de literatuur, en over de wijsheid van mensen die hebben leren leven met verlies en rouw. Voortdurend spiegelt zij zich aan wat Marie Curie in haar dagboek noteerde over het omgaan met verlies en het hervinden van levenszin. Dat dagboek is opgenomen aan het einde van dit boek.

Wil je het boek lezen?Het absurde idee je nooit meer te zien in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rosa Montero. Lezen Het absurde idee je nooit meer te zien Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN