Het Friese paard

Het Friese paard - Jorieke Savelkouls | Northernlights300.org

...zijn zwart, met lange weelderige manen en een dikke golvende staart ... De vereniging - Vereniging Het Friese Tuigpaard ... .Ook hun benen zijn voorzien van lange zwarte sokken. Vroeger hadden Friezen ook andere kleuren zoals vos en schimmel, maar die zijn er in de loop der jaren uitgefokt. Hengsten die wit of vos vererven worden niet opgenomen in het stamboek. Het Friese paard, een aloud gebruikspaard . Het Friese paard is zeer p opulair en wordt gebruikt in diverse takken van sport. Zowel als rijpaard als men- en tuigpaard kan het Friese paard goe ... Home [www.kfps.nl] ... . Zowel als rijpaard als men- en tuigpaard kan het Friese paard goede prestaties leveren. Dat de Fries al vele eeuwen de mens ten dienste staat, is bekend uit oude geschriften. Welkom op de website van de Fokvereniging het Friesche Paard Noord- en Zuid-Holland. Op deze website vindt u alles wat u wilt weten over onze fokvereniging. Heeft u desondanks nog... 42 aanbiedingen in juni -Koop of Verkoop friese op Marktplaats - Bekijk Lokale Aanbiedingen! Verkoop eenvoudig friese Het Friese paard heeft een zeer aantrekkelijk en herkenbaar uiterlijk. De paarden zijn zwart, met lange manen en een dikke golvende staart. Ook hun benen hebben lange zwarte sokken. Vroeger hadden Friezen ook andere kleuren zoals vos en schimmel, maar die zijn er in de loop der jaren uitgefokt. Het Friese paard is een Nederlands raspaard, dat al meer dan 3000 jaar gebruikt wordt. Het blijkt dat het paard al heel lang geleden gebruikt werd door de Romeinen. In het begin van de twintigste eeuw nam het aantal Friese paarden snel af en in 191...

INFORMATIE

AUTEUR
Jorieke Savelkouls
DIMENSIE
3,98 MB
BESTANDSNAAM
Het Friese paard.pdf

OMSCHRIJVING

Het Friese paard is een van de meest iconische paardenrassen ter wereld. Daarnaast is het een van de oudste paardenrassen van Europa. Maar hoe ver terug gaat de geschiedenis van het Friese paard? Hoe Fries is het Friese paard eigenlijk?Dit boek vertelt het verhaal van het Friese paard, voor paardenliefhebbers en liefhebbers van het Friese paard, voor Friezen en voor diegenen die zich graag verdiepen in geschiedenis. Het vertelt immers ook het verhaal van Friesland zelf en van een Nederlandse, Europese en zelfs een wereldgeschiedenis aan de hand van dit paardenras en een levend stukje Nederlands erfgoed.Jorieke Savelkouls studeerde in 2010 cum laude af als historicus aan de Universiteit van Amsterdam. Zij specialiseerde zich in internationale betrekkingen, Europese geschiedenis, koloniale geschiedenis, Niet-Westerse geschiedenis en geschiedenis van de Koude Oorlog.

Wil je het boek lezen?Het Friese paard in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jorieke Savelkouls. Lezen Het Friese paard Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN