Dordrecht 40-45

Dordrecht 40-45 - Wim van Wijk | Northernlights300.org

...40-'45, Praktijk voor Fysio- en Manuele Therapie in Dordrecht ... Dordrecht 40-45: Amazon.es: Wim van Wijk: Libros en ... ... . Er zijn 6 waarderingen met een gemiddeld cijfer van 9,6 geplaatst. Dordrecht 40-45: Amazon.es: Wim van Wijk: Libros en idiomas extranjeros. Saltar al contenido principal. Prueba Prime Hola, Identifícate Cuenta y listas Identifícate Cuenta y listas Devoluciones y Pedidos Suscríbete a Prime Cesta. Todos los departamentos. Ir Buscar Hola ... Een bezoek aan Museum 40-45 in Dordrecht. De oorlogsgener ... Koopwoningen Dordrecht - Huizen te koop in Dordrecht [funda] ... ... Een bezoek aan Museum 40-45 in Dordrecht. De oorlogsgeneratie, daartoe worden de Nederlanders gerekend die tussen 1920 en 1935 geboren zijn en de Tweede Wereldoorlog dus bewust meegemaakt hebben. 70 jaar geleden kwam een einde aan deze oorlog en langzaamaan, maar onvermijdelijk sterft de oorlogsgeneratie uit. Schrijver: WIJK, WIM VAN. Titel: Dordrecht 40-45: ISBN: 9789462580374: Uitgever: WBOOKS, 2014: Bijzonderheden: 31,5 x 24,5 cm. Gebonden. Hardcover. Met illustraties ... Dordrecht 40-45 2de wereldoorlog, Cadeauboeken, Zuid-Holland. De boekenreeks '40-45′ verhaalt zeer toegankelijk over de lokale en regionale geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. De reeks is gebaseerd op het concept van 'Het grote 40-45 boek' (2011) ... 'Dordrecht 40-45' is een nieuw boek van de Dordtse journalist Wim van Wijk. In samenwerking met het NIOD speurde hij naar foto's die iets toevoegen aan het verhaal over de Drechtsteden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Enkele van de foto's zijn nog nooit gepubliceerd. Ook na zeventig jaar worden er nog steeds nieuwe afbeeldingen en nieuwe […] 5 resultaten voor Kunstgebit in Dordrecht. Vind telefoonnummers, adressen, websites, e-mail, openingstijden en meer in De Telefoongids & Gouden Gids »...

INFORMATIE

AUTEUR
Wim van Wijk
DIMENSIE
3,24 MB
BESTANDSNAAM
Dordrecht 40-45.pdf

OMSCHRIJVING

Dordrecht 40-45 vertelt het verhaal van de stad in oorlogstijd. Niet alleen militair, maar ook dagelijks leven voor Dordtenaren. Dordrecht lag op de route die de Duitsers hadden uitgestippeld om zo snel mogelijk in het regeringscentrum in Den Haag te komen. De Zwijndrechtse brug en die over het Hollandsch Diep wilden zij onbeschadigd in handen krijgen. Met de Moerdijkbruggen lukte dat vrij gemakkelijk, maar de strijd bij de Zwijndrechtse brug duurde langer. Vier dagen is er hevig gevochten in de stad.Ook in de oorlogsjaren is de stad deel van het strijdtoneel geweest, zoals in oktober 1944 toen de geallieerden het hoofdkwartier van het 15de Duitse leger in park Merwestein bombardeerden. Een paar maanden later was het weer raak. Toen was villa Simpang, tegenover het station, doelwit. In die tijd lag Dordrecht op de grens van bezet en bevrijd Nederland en probeerden crossers in hun kano´s ongezien de mitrailleursnesten te ontwijken die de Duitsers op de zuidrand van het Eiland van Dordrecht hadden ingericht.Wim van Wijk, journalist, publiceert regelmatig over Dordrecht en de Biesbosch.

Wil je het boek lezen?Dordrecht 40-45 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wim van Wijk. Lezen Dordrecht 40-45 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN